Bewoners mochten samen met Jan-Kees van Wijnen en Ineke Strijp de wensboom onthullen FOTO REMKO VERMUNT
Bewoners mochten samen met Jan-Kees van Wijnen en Ineke Strijp de wensboom onthullen FOTO REMKO VERMUNT Foto: Remko Vermunt

Willeke Alberti opent nieuwe locatie Bosgaard

HALSTEREN - Bosgaard, de nieuwe 'tijdelijke' locatie van tanteLouise, is afgelopen week officieel geopend. Met de onthulling van een wensboom én een optreden van Willeke Alberti werd het een feestelijk gebeuren dat plaatsvond onder het toeziend oog van bewoners, familieleden van de bewoners en vele partners.

DOOR REMKO VERMUNT

Officieel ging het nieuwste verpleeghuis van tanteLouise al op 11 juni open, maar met de feestelijke opening is nog even gewacht totdat alle 96 bewoners gesetteld waren en afgelopen dinsdag was het zo ver. De huiskamer van de Bosgaard zat vol met bewoners, waaronder ook mevrouw Finche, mevrouw Raats, meneer Valentijn én meneer Van Treijen. Zij mochten, samen met Ineke Strijp van GGZ West-Brabant en Jan-Kees van Wijnen van tanteLouise de wensboom onthullen.

Wensboom

"Bij een opening hoort natuurlijk ook een officieel gedeelte en dat is het onthullen van hetgeen dat onder dit doek zit", vertelde Jan-Kees van Wijnen tegen de bewoners. "Als je naam Bosgaard is, dan kan er eigenlijk maar één ding onder dit doek zitten en dat is een boom. Maar, dit is een speciale boom want het is een wensboom. Bij tanteLouise vinden we het belangrijk dat onze bewoners gelukkig zijn en het vervullen van wensen draagt bij aan dat geluk." Bewoners van Bosgaard kunnen dan ook vanaf nu hun wensen op de briefjes in de boom schrijven.

Dromen

Ook Ineke Strijp richtte een woordje aan de bewoners. "Soms heb je een idee. Dat idee is dan eigenlijk een droom. Maar wat is er nou mooier dan een droom? Een droom die daadwerkelijk uitkomt", stelde Ineke Strijp. "We zijn heel erg blij met jullie op ons landgoed en we hopen op nog veel mooie dromen samen." En dat was voor Willeke Alberti het startmoment om één van haar bekendste nummers 'Samen Zijn' te zingen. Met veel plezier werden de bewoners toegezongen door de Amsterdamse.

Bosgaard

Het verpleeghuis Bosgaard ligt op een prachtige locatie in Halsteren aan de rand van een bosrijke omgeving. De bouw is in januari gestart en er is ontzettend hard gewerkt om alles op tijd klaar te hebben. In totaal wonen er nu 96 mensen, waaronder bewoners van woonzorgcentrum Elisabeth in Halsteren. Het is een verpleeghuis voor diverse doelgroepen met onder andere een afdeling voor 16 bewoners met het syndroom van Korsakov, een speciale afdeling voor mensen met
dementie en een afdeling voor bewoners met een lichte vorm van dementie. Er wordt zowel lichte als zware verpleeghuiszorg geboden.

Elisabeth

Bosgaard is een tijdelijke locatie om als onderkomen te dienen, terwijl andere locaties zoals het Elisabeth worden herontwikkeld. Het gedateerde Elisabeth voldoet niet langer aan de eisen die gesteld worden. Bovendien wil tanteLouise deze locatie ombouwen van een verzorgingshuis naar een verpleeghuis. Het pand moet gesloopt worden. "Maar, daar hebben we eerst een sloopvergunning voor nodig en om die te krijgen, moet je eerst een ecoscan uitvoeren", vertelt Marc Molenaars namens tanteLouise. Daaruit is gebleken dat er vleermuizen op het terrein zitten. "Dat gebeurt vaker bij verzorgings- en verpleeghuizen, omdat het er relatief warm is." Dit najaar wordt de vleermuispopulatie in kaart gebracht en in het voorjaar wordt zo'n zelfde scan uitgevoerd. "Maar ondertussen kunnen we wel gewoon door. We kunnen binnen de boel al helemaal ontmantelen, dus we zitten niet stil." [l]