Zeer geslaagd internationaal Laurel & Hardy weekend

BERGEN OP ZOOM - Op zaterdag en zondag 19 en 20 oktober hield de Jitterbugs Tent, die al ruim 29 jaar elke maand een Laurel & Hardy avond in Bergen op Zoom organiseert, de vierde editie van de Laurel & Hardy Sondayz. Dit evenement, wat ook wel de Nederlandse conventie genoemd wordt en wat jaarlijks door de club wordt georganiseerd, trok belangstelling uit diverse landen. Zo waren er deelnemers uit Denemarken, Duitsland, België, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

Met activiteiten in het Facilitair bedrijf op zaterdag en op zondag een feest in ’t Appeltje werden de deelnemers verwent tot op het bot. De zaterdag stond in het teken van cultuur en entertainment. Na het ontvangen van een goodie bag waarin diverse Laurel & Hasrdy gerelateerde items zaten en o.a. Sondayz T-shirt werd er een lunch in de binnenstad genuttigd en trok het gezelschap op naar de Peperbus, om vanaf boven de historische binnenstad te aanschouwen, een rond wandeling en een bezoekje aan de gevangenpoort.
’s Avonds werd er flink uitgepakt met een buffet en een bonte avond bij het Facilitair Bedrijf, waar live optredens plaats vonden van de Deense deelnemers die samen een jaren 50-60 band vormen, acts van diverse deelnemers met oa. Jitterbugs clubleden die als de Beat-less en optreden van de band Ballroom Hitz. Er werden De One good turn deserves another Award en de cucu of the year award werd weer weggegeven. Een filmshow en loterij maakte de avond helemaal tot een succes.

Surprise party
Zondags ging het gezelschap naar het bos om in de Heidetuin de L&H Olympics te houden en te genieten van een picknick. Met o.a. zaklopen tot spijkerpoepen en tal van zelf verzonnen spelletjes werden de deelnemers vermaakt. Na het sportieve gedeelte was het tijd om ’t Appeltje te bezoeken waar een verrassing voor een van de deelnemers was gepland. Familie, vrienden en collega’s waren benaderd om ook naar deze locatie te komen voor een surprise party. De Weakest link werd gehouden waarbij de slechtste deelnemer er met de prijs vandoor ging. Na een barbecue werd er een optreden verzorgt door de Persi Swing Collective en werd het feest afgesloten met een loterij waarbij tal van zeldzame en oude voorwerpen uit de tijd van Laurel & Hardy werden verloot zoals bv handtekeningen, lobbykaarten, bioscoopposter etc. De winnaar van de Olympics (Alan Priestley uit Engeland) en de Furthest Traeled Award (Henning Madsen uit Denemarken werd overhandigd).

Live uitgezonden
Aan het eind van de avond kreeg de organisatie al direct aanmeldingen voor de volgende Sondayz van deelnemers en werden er zelfs via het internet, omdat veel live werd uitgezonden op Facebook, al serieuze aanmeldingen van liefhebbers uit de Verenigde Staten ontvangen. De volgende Laurel & Hardy Sondayz staat gepland voor 24 en 25 oktober 2020. Er zal dan nog forser uitgepakt worden omdat de Jitterbugs Tent dan 30 jaar bestaat. Tot die tijd zal de club elke maand weer een filmavond bij het Facilitair Bedrijf organiseren aan de Blokstallen 3 te Bergen op Zoom. Meer info over de activiteiten is te vinden op oa www.jitterbugstent.nl en facebook. [l]