Halsteren – RK Zieuwentse Voetbal Club

HALSTEREN - Zondag 3 november speelt Halsteren zondag 1 tegen RKZVC uit Zieuwent gemeente Oost Gelre in Gelderland. Een team waartegen Halsteren nog nooit gespeeld heeft. Vorig seizoen kwamen zij uit in de hoofdklasse A en werden daar vierde. Ook zij hebben een historische voetbalrace gemaakt door in 10 jaar tijd vanuit de vijfde klasse door te stomen naar de hoofdklasse, waarin ze dus nu voor het tweede jaar uitkomen.

Silvolde-Halsteren

Afgelopen zondag is Halsteren naar Gelderland geweest. Daar hebben ze gespeeld tegen Silvolde uit. Silvolde een dorp behorende bij de gemeente Oude IJsselstreek. Ook tegen Silvolde was nog nooit gespeeld. Zij komen al 4 jaar uit in de hoofdklasse, maar nooit waarin Halsteren uitkomt.

De lange reis vooraf heeft Halsteren niet zo goed verteerd. De wedstrijd ging dan ook verloren en dat is niet erg handig als koploper. Mede daardoor zijn zij die ook kwijtgeraakt. De wedstrijd zelf was niet goed te noemen. De eerste helft was Halsteren beter dan Silvolde, maar verzuimde om de spaarzame kansen tot doelpunten te promoveren. Tegen het eind van de tweede helft werd Silvolde steeds sterker en zij gingen met dat vertrouwen de rust in. Silvolde kwam dan ook zeer gemotiveerd uit het kleedlokaal, terwijl het leek alsof het geloof had deze wedstrijd wel over de streep te trekken. En dat werd al gauw veranderd doordat Silvolde in de 47ste en 50ste minuut scoorde en Halsteren liep daarna achter de feiten aan. Tegen het eind van de wedstrijd viel ook nog het derde doelpunt. Aan deze doelpunten gingen vooral persoonlijke fouten vooraf. Met name de verdediging had vandaag een slechte dag. Maar ook voorin maakte de aanvallers de weinige kansen niet af.

De komende week zal er nu hard getraind worden met het absolute doel winst tegen RKZVC. Zij hebben het in hun thuiswedstrijd tegen AWC wel voortreffelijk gedaan door maar liefst met 5-2 te winnen. En een verlieswedstrijd betekent nog zeker niet dat het kampioenschap uit het zicht zou zijn.

Steun het elftal en kom naar deze belangrijke wedstrijd kijken.

Zondag 3 november om 14.30 uur Halsteren-RKZVC.

Tholense Boys 1-Halsteren zaterdag 1

Ook het eerste zaterdag elftal van Halsteren doet het als nieuwkomer in de derde klasse voortreffelijk. Het team staat samen met Tholense Boys op de eerste plaats. En laat nu aanstaande zaterdag deze topper gespeeld moet worden. Het team onder leiding van Remco van Haaren heeft afgelopen zaterdag een goede generale gehad door de 5-0 overwinning op Seolto. Ook Tholense Boys behaalde een overwinning op De Fendert. Het wordt dan natuurlijk ook een erg spannende wedstrijd, waarbij de beide trainers Remco van Haaren en Cees de Rooy alle tactische vondsten uit de kast zullen moeten halen om te kunnen winnen. Jongens van Halsteren als je een kans wilt maken om aan kop te blijven, zul je alles op alles moeten zetten om de ongetwijfeld felle tegenstander onder de knie te krijgen. Succes daarmee en supporters ondersteun ze in dit streven.