Pastoraal hoekje

Vormselvoorbereiding

Een halfdonkere kerk op een stormachtige avond. Een route, aangegeven met pijlen op de grond. En kleine groepjes giechelende vormelingen, die wachten op hun beurt.

Tijdens de laatste voorbereidingsavond lopen de vormelingen een labyrint door de kerk. Ondertussen denken ze na: Wil ik bij Jezus horen? Wat heb ik nog nodig om bij Hem te kunnen horen? Wat trekt me aan of waar aarzel ik juist? Na afloop van het dwalen door de kerk, schrijven ze hun persoonlijke antwoorden op een ansichtkaart.

Nu zijn ze er helemaal klaar voor, deze dertien jongens en meiden. Samen met de werkgroep ben ik trots op ze. Ze hebben hun ouders geïnterviewd over het moment dat ze werden gedoopt, en kwamen zo te weten waarom die het geloof voor hun kind belangrijk vinden. Daarna hebben ze zich verdiept in de verhalen van Jezus en meer geleerd over de heilige Geest. Nu kiezen ze zelf om Jezus te volgen. De heilige Geest mag hen helpen en kracht geven, om de weg van geloof te blijven gaan. Op vrijdagavond 15 november zullen ze om 19.00 uur het heilig vormsel ontvangen van vicaris Wiel Wiertz. U bent van harte uitgenodigd om dit bijzondere moment mee te maken, in de OLV van Lourdeskerk.

Fredi Hagedoorn, pastoraal werkster R.-K. Lievevrouweparochie [l]