AGENDA

Woensdag 30 oktober

Kindermiddag op De Kraaijenberg

14:00 | Bezoekerscentrum de Kraaijenberg

'Hakken en zagen' op 30 oktober bij de Kraaijenberg, themamiddag speciaal voor kinderen van 7 tot 12 jaar. We gaan aan de slag in de natuur, met de boswachter in zijn bos. Aangepast schoeisel/ laarzen en gepaste kleding zijnl handig. Het programma begint om 14.00 uur en zal ongeveer 2 uur duren. Wij verzoeken u om de kinderen van 7 tot 12 jaar vooraf aan te melden op www.brabantslandschap.nl/activiteiten. Verzamelen (onder begeleiding van een volwassene, niet voor BSO of andere commerciële groepen) om 14.00 uur bij bezoekerscentrum De Kraaijenberg, gratis parkeren op de parkeerplaats aan de Fianestraat. Meer informatie: www.brabantslandschap.nl, of op www.facebook.com/DeKraaijenberg

Zaterdag 2 november

Workshop houtbranden

13:30 |

Tijdens deze workshop op zaterdag 2 november bij Kweek Conceptstore onder leiding van Astrid Brouwers leer je het houtbranden. Na een duidelijke uitleg ga je aan de slag met oefenen op stukjes resthout. Nadat je een keuze uit de vele quotes hebt gemaakt en het branden een beetje onder knie hebt, begin je aan jouw project. Aan het einde van een gezellige middag ga je naar huis met jouw eigen werkstuk en wellicht een nieuwe, creatieve hobby erbij. Aanmelden via: astrid.brouwers@ziggo.nl

Bingo in het Hoofdkwartier

20:00 | Hoofdkwartier

Zaterdagavond 2 november is er een bingo in het ontmoetingscentrum aan de Rembrandtstraat 52. De zaal is open om 19.00 uur en de bingo start om 20.00 uur. De activiteitencommissie heeft weer leuke prijzen ingekocht en nodigt u van harte uit. Men vindt het Hoofdkwartier in het voormalige kerkgebouw Antonius abt in de wijk Borgvliet.

Zondag 3 november

IVN-Excursie landgoed Zoomland

10:00 |

IVN de groene Zoom organiseert een excursie op Landgoed Zoomland op zondag 3 november. Landgoed Zoomland kent een eeuwenlange geschiedenis van turfwinning, landgoederen, jacht, maar ook tuinbouw en veeteelt. Er zijn nog restanten te vinden van o.a. één van de landgoederen. Nieuwsgierig geworden naar dit mooie gebied of het weer eens met andere ogen willen bekijken? Dit kan tijdens de wandeling o.l.v een Natuurgids op zondag 3 november van 10.00-12.00 uur. Start vanaf Stay Okay, Boslustweg 1, Bergen op Zoom. Tevens een mooie gelegenheid de expositieruimte te bekijken op het Natuurpodium.

Najaarsconcert

15:00 | Ontmoetingskerk

Zondag 3 november organiseert Mannenkoor Fortissimo een jaarconcert. Het concert begint om 15.00 uur en vindt plaats in de Ontmoetingskerk aan het Bolwerk in Bergen op Zoom. Wereldmuziek is het thema van dit concert. Fortissimo zingt Russische stukken en even zo vrolijk liederen die uit Amerika stammen, natuurlijk verzorgen wij een rondreis door Europa. Een zeer afwisselend programma. Muziekgezelschap 'DansTonen', bestaande uit Michiel Moerkerk, Jarka Doeswijk en Remko de Landmeter, zullen ons met ngoni's, trommels en fluiten beroeren en bewegen. Deze muzikanten zijn professionals bij wie muziek door de aderen stroomt.

Maandag 4 november

Op weg naar (vrijwilligers)werk

10:00 | Bibliotheek Het Markiezaat

Walk&Talk is dé gratis koffiepauze voor werkzoekenden. Het is een plek om ervaringen te delen en contacten te leggen. Anouska Vos van het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP) vertelt op maandag 4 november van 10.00 tot 12.00 uur in de Bibliotheek Bergen op Zoom, Kortemeestraat 17, over de meerwaarde van vrijwilligerswerk. Voor iedereen die op zoek is naar een betaalde baan. Kijk zeker op www.vrijwilligersinformatiepunt.nl

Walk&Talk

10:00 | Bibliotheek Het Markiezaat

Dé maandelijkse netwerkbijeenkomst voor werkzoekenden. Want werk zoeken hoef je niet alleen te doen! Iedere eerste maandag van de maand. Je hoort inspirerende verhalen, krijgt praktische tips en kunt ervaringen uitwisselen. Iedere keer een ander thema. Dit keer: Van vrijwilligerswerk naar betaald werk... Bibliotheek Het Markiezaat, Kortemeestraaat 17 Bergen op Zoom, van 10.00-12.00 uur deur open van 9.30 tot 10.00 uur. Aanmelden mag, maar hoeft niet via walktalk@markiezaatsbibliotheken.nl.

Dinsdag 5 november

Rollatorspreekuur

10:00 | Aquacite

Dinsdag 5 november houden de BAS en WijZijn Traversegroep Bergen op Zoom een rollatorspreekuur inde Aquacite, Ansjovislaan 300 in Bergen op Zoom. Belangstellenden kunnen, gratis, hun rollator laten nakijken en zonodig opnieuw laten afstellen. Het rollatorspreekuur vindt plaats van 10.00-11.00 uur. Voor meer informatie over het rollatorspreekuur kan men contact opnemen met Anja Withagen van WijZijn Traversegroep Bergen op Zoom, telefoonnummer 0164-237056 of per e-mail anja.withagen@wijzijntraversegroep.nl.

Woensdag 6 november

Bingo Lepelstraat

13:30 | 't Weike

De Activiteitencommissie houdt woensdag 6 november een bingo in 't Weike. De zaal van 't Weike, Kerkstraat 82 te Lepelstraat is open om 13.00 uur. De bingo begint om 13.30 uur. Er wordt gespeeld om geldprijzen. Daarnaast zijn er extra rondes om de bekende hammetjes.