Bevrijding Bergen op Zoom voor mensen met dementie en hun naasten

BERGEN OP ZOOM - In samenwerking tussen de vrijwilligers van het Alzheimercafé en de werkgroep DVG (dit is de werkgroep die in Bergen op Zoom het proces begeleid om tot een dementievriendelijke samenleving te komen) wordt nog eens extra stilgestaan bij dit moment, nu de rust in de stad is weergekeerd, met een activiteit voor onze doelgroep, i.c. de mensen met dementie en hun naasten.

Bergen op Zoom staat dit jaar nadrukkelijk stil bij de bevrijding van de stad 75 jaar geleden en dat is zo’n geweldig belangrijke gebeurtenis geweest dat wij daar ook nog eens bij stil willen staan, omdat niet iedereen heeft deel kunnen nemen aan de festiviteiten.

Guust Hermans, gids bij de Stichting Bezichtiging Monumenten, gaat speciaal voor onze doelgroep een presentatie verzorgen op dinsdagmiddag 12 november in de Synagoge aan de Koevoetstraat. De bijeenkomst begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. In de presentatie van Guust is ook een pauze ingebouwd en dan steken we over naar de lunchroom aan de overkant voor een consumptie. In de pauze kunnen we ervaringen uitwisselen en vragen verzamelen voor Guust, die daar dan in het tweede deel van zijn presentatie op terug kan komen. Vanuit de donatie van een gulle gever kunnen wij deze middag gratis aanbieden aan onze gasten.

Graag van tevoren aanmelden bij Martien van Leeuwen via de telefoon 0634540835 of via de email: malovl@home.nl graag voor 8 november.[l]