Jan Zuidema staat bij zijn nieuwe rouwcentrum in Bergen op Zoom aan de Aletta Jacobsstraat 8 om mensen van dienst te zijn bij een overlijden.
Jan Zuidema staat bij zijn nieuwe rouwcentrum in Bergen op Zoom aan de Aletta Jacobsstraat 8 om mensen van dienst te zijn bij een overlijden. Foto:

Rouwcentrum Zuidema in Bergen op Zoom voor een waardig afscheid

BERGEN OP ZOOM – Uitvaartverzorging Cees van den Boom was jarenlang het gezicht in Bergen op Zoom. Wegens pensionering gaat Jan Zuidema van Rouwcentrum Zuidema verder in Bergen op Zoom om mensen bij te blijven staan in een persoonlijke en aandachtige uitvaartdienstverlening. Hij legt uit hoe hij de uitvaartwereld ervaart na 25 jaar en wat hij kan betekenen bij een overlijden.

DOOR CLAUDIA KOOLE

"Vooropgesteld", vertelt Jan Zuidema, "Cees van den Boom is veel families van dienst geweest. Ik weet dat hij elke uitvaart zo goed mogelijk heeft verzorgd en dat vind ik heel waardevol." Zuidema en Van den Boom ontmoetten elkaar in de crematoria van SCB Zoom- en Zegestede. Vanwege zijn 71-jarige leeftijd vond Cees van den Boom het tijd voor pensioen en vervolgens heeft hij Jan Zuidema benaderd. "Ik doe het voor de mensen", gaat Zuidema verder. "Het bestaande rouwcentrum in Bergen op Zoom behoudt z'n faciliteiten, maar we passen het pand aan naar onze huisstijl met een moderne uitstraling, vernieuwing en aangenaam comfort."

Huiselijk
Rouwcentrum Zuidema staat in de omgeving van Klundert en Zevenbergen bekend om de ruime faciliteiten die geboden worden. "Het behoort zelfs tot de mogelijkheden om een uitvaart thuis te houden. We kunnen mensen hierin betrekken. Dit is wellicht nieuw voor sommigen, maar we vinden het belangrijk om saamhorigheid onderling te behouden en bij te dragen aan de sfeer in huis. Het spreekt voor zich dat ons rouwcentrum in Bergen op Zoom erop is ingericht om in eenzelfde huiselijke sfeer afscheid te kunnen nemen. Naast de afscheidsbezoeken is er de mogelijkheid om in intieme kring een afscheidsbijeenkomst te organiseren."

Betrokkenheid
Jan Zuidema heeft zo'n 25 jaar ervaring in het uitvaartwezen. Zijn liefde voor het vak neemt niet af. "Het mooie aan uitvaartverzorging en begeleiding is dat je iets kunt betekenen voor medemensen wanneer ze het moeilijk hebben. Onze betrokkenheid kenmerkt zich vooral in het feit dat wij, Eric Arts en ikzelf, een luisterend oor bieden en een familieverhaal vertalen naar een persoonlijk afscheid. We willen graag de continuïteit van het bedrijf, die Cees van den Boom jarenlang heeft verzorgd in Bergen op Zoom, waarborgen en het geheel uitbouwen naar een service gerichte instelling."

Verantwoordelijkheid
Meerdere contacten zijn reeds op de hoogte gebracht zoals SCB Zoom- en Zegestede, de Rooms-Katholieke kerk en de Ulu-Moskee in Bergen op Zoom. Bij Rouwcentrum Zuidema kan verwacht worden dat elk rouwcentrum te allen tijde sfeervol en schoon ingericht is. "Deze verantwoordelijkheid blijft bij ons het hele proces aanwezig, ook bij de hele uitvaartdienst." Er zijn een aantal zaken waarop families zich kunnen voorbereiden. "Het is verstandig om over een uitvaart na te denken wanneer dit nog ver weg is of lijkt. Het geeft u en uw nabestaanden rust wanneer zij weten wat uw wensen zijn en wanneer deze wensen op papier staan. Wij hebben hiervoor formulieren, maar we zijn altijd beschikbaar voor een adviesgesprek in deze." Op 2 juni 2020 bestaat Rouwcentrum Zuidema 25 jaar. Net als in Gemeente Moerdij kan in Bergen op Zoom vanaf 1 oktober jl. een uitvaart worden verzorgd. Jan Zuidema: "Het spreekt voor zich dat wij voor iedereen klaar staan met raad en daad." [l]