Verhalendans op de Biezenhof. FOTO CULTUURBEDRIJF
Verhalendans op de Biezenhof. FOTO CULTUURBEDRIJF Cultuurbedrijf

Kunst in de wijk: gratis lessen voor elk kind

BERGEN OP ZOOM - Muziek, dans, beeldend, theater, nieuwe media: alle kinderen mogen meedoen. Deze gratis toegankelijke kunstlessen worden door CKB docenten na schooltijd gegeven op diverse locaties in Halsteren en Bergen op Zoom. Op 11 november start de tweede reeks met een gevarieerd aanbod voor verschillende leeftijden. Online inschrijven kan nu al op www.ckboz.nl/kunst-in-de-wijk.

Ongeacht wie je ouders zijn en waar je bent opgegroeid; ieder kind heeft recht op kunst en cultuur. Voor dit doel organiseert het gemeentelijke Cultuurbedrijf i.s.m. met verschillende basisscholen naschoolse kunstlessen in de wijk. Bijna 200 kinderen hebben de eerste gratis lessen muziek, dans, theater en beeldende kunst van dit seizoen gevolgd. En nu kun je (online) inschrijven voor de tweede serie. Kinderen worden via hun school daarvoor uitgenodigd, maar ze mogen ook de lessen kiezen op een andere locatie.

‘Film maken, Streetdance, Gitaar, Theaterlab, Keys en knopjes, Media Mash-up, Beats & Boomwhackers, Popband en nog veel meer … Laat je fantasie maar los, geef je talent de ruimte. In jouw eigen wijk kun je dit allemaal gaan beleven!’ Met deze woorden worden zoveel mogelijk kinderen gestimuleerd om mee te doen. Ze kunnen zich opgeven voor een serie van zes lessen en zelf de locatie kiezen. Zo krijgt ieder kind in de Gemeente Bergen op Zoom de kans iets te doen met kunst en cultuur, samen met leeftijdsgenootjes. Gespecialiseerde CKB docenten geven deze zeer toegankelijke kunstlessen in diverse woonwijken: op basisscholen, maar ook in het Lambertijnenhof, op het CKB en zelfs in Gebouw-T. Want de popband les wordt in een echte popstudio gegeven, met professionele apparatuur, basgitaar, gitaar, drums, keyboards en microfoons. Maar er is nog veel meer, bijvoorbeeld Streetdance, Verhalendans, Muziekfeest of Coole Clarineo, Theaterkids, Beeldende Fantasie, Instrumentenbende e.v.a.

Elise Geerdink van Basisschool het Palet: “We zien het enthousiasme als de kinderen terugkomen op school. Ze komen elke keer weer opdagen én stralen. Dat krijgen we ook terug van ouders en dan is het wel heel speciaal dat we dit mogen aanbieden.” Ook andere kinderen in de wijk zijn welkom. Voor meer info, raadpleeg de basisschool van je kind of kijk op: www.ckboz.nl. [l]