Nieuw Borgvliet verzuimt het af te maken tegen taai Vivoo

BERGEN OP ZOOM - De koploper verspeelde door een gelijkspel in Huijbergen de koppositie aan ODIO dat een veel beter doelsaldo heeft.

De jonge goalie van VIvoo was een sta- in- de- weg voor de Borgvliet aanvallers met name voor Geert Verstraten die hem vaak onder vuur nam maar te weining de hoeken zocht van de 7.32 meter brede goal.De thuisclub was met uitvallen en goed verzorgd veldspel regelmatig gevaarlijk voor het doel van Antal Bekendam die meer dan anders te doen kreeg. Na de pauze ging de strijd meer gelijk op en kregen beide ploegen kansen. In de 78e minuut kopte de altijd hardwerkende spits Mick de bal door naar Geert die koelbloedig afrondde.De Borgvlieters zonder sterkhouder Jeffrey Franken slaagden er niet in de wedstrijd dood te maken en dus sloeg het noodlot toe in de blessuretijd toen de scheidsrechter een correcte tackle op de bal van Dylan op Vivoo spits Ceuppens met een strafschop bestrafte. De sluwe eeuwige topscorer van Vivoo ging natuurlijk gemakkelijk ter aarde en de referee trapte er in.Ten onrechte dus de strafschop. Domme want zinloze protesten - in Huijbergen is geen VAR- leverden nog een rode en een gele kaart op oliedom.

Als ODIO van en in Rucphen wint van RSV is het periodekampioen. Geen ramp, de Oranjezwarten staan keurig tweede en zondag tegen DIOZ moet die plaats geconsolideerd kunnen worden.

Stand: 1. ODIO 7 15; 2. Nieuw Borgvliet 7 15; 3. METO, Sprundel en BSC 7 13. [l]