Basisschool het Palet wil tekort leerkrachten aanpakken

BERGEN OP ZOOM - De grote landelijke staking gaat van het basisonderwijs is niet doorgegaan, maar dat maakt voor basisschool Het Palet niets uit. Zij besloten om op geheel eigen wijze aandacht te vragen voor de problematiek in het basisonderwijs.

"Momenteel is het tekort aan personeel zo groot dat er scholen zijn die onbevoegde mensen voor de klas zetten of zelfs kinderen naar huis sturen", laat de basisschool weten. De school wil dan ook meer doen dan alleen staken, de leraren willen het vak aantrekkelijk maken voor anderen en daarom organiseren zij op donderdag 14 november een speciale actiedag. "Om het tekort aan leerkrachten bij de kern aan te pakken willen we middelbare scholieren die in hun 4de of 5de jaar zitten en een keuze moeten gaan maken over het vervolgonderwijs warm maken om voor de PABO te kiezen."

Op 14 november worden de toekomstig studenten dan ook uitgenodigd om op de school een dag te komen kijken. "Hoe ziet het werk van een juf of meneer er tegenwoordig uit? Waar liggen de uitdagingen en positieve kanten van het vak?" Dat soort vragen komen aan bod tijdens deze dag. "Aandacht voor deze actie zou een mooi tegengeluid zijn aan de negatieve aspecten van ons vak die nu helaas regelmatig benadrukt worden. We hebben een prachtig beroep."