Lezing Orgaandonatie in het licht van het Rozenkruis

BERGEN OP ZOOM - Op dinsdag 19 november wordt er door het artsencollectief van het Lectorium Rosicrucianum een lezing verzorgd met als titel “Orgaandonatie in het licht van het Rozenkruis”.

Vanaf juli 2020 moet iedere Nederlander ouder dan 18 jaar er voor zorgen, dat in het donorregister geregistreerd staat, of hij na zijn overlijden wel of geen orgaandonor wil zijn. Als u niets registreert wordt u, geacht geen bezwaar te hebben, automatisch donor. Als u dan overlijdt onder omstandigheden die u geschikt maken voor orgaandonatie, worden uw organen uitgenomen en aan een patiënt op de Europese wachtlijst gegeven.

Tijdens deze avond worden over orgaandonatie kritische vragen gesteld: Waarom komt er een nieuwe donorwet; wat is het belang van de nieuwe wet? Wat zijn de voordelen, zijn er bezwaren? Hoe is het gesteld met de publieksvoorlichting over orgaandonatie en over het contact met betrokken familie? Mag de overheid beschikken over uw lichaam als u overleden bent verklaard? Wat is hersendood? Is een hersendood verklaarde patiënt ook werkelijk dood? Heeft een zojuist overleden patiënt zijn organen echt niet meer nodig? Hoe kijken rozenkruisers naar orgaandonatie en waarom?
De lezing is op dinsdag 19 november en begint om 20.00 uur. De toegang is gratis. Lectorium Rosicrucianum, Blauwehandstraat 21, Bergen op Zoom. Informatie: http://www.rozenkruis.nl/bergen-op-zoom. [l]