Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Wim Ligtenberg: 'Dit is een nominatie voor alle vrijwilligers in Bergen op Zoom'

BERGEN OP ZOOM - Wim Ligtenberg is genomineerd in de verkiezing voor 'Brabander van het Jaar 2019'.

DOOR REMKO VERMUNT

Wim Ligtenberg is in februari van dit jaar gestart met het Bergse Soepproject. Daarbij rijdt hij, samen met andere vrijwilligers, op een bakfiets door de stad om warme soep uit te schenken aan dakloze mensen of mensen die wonen in wijken waar armoede heerst. Dat deed hij aan het begin van dit jaar twee keer in de week. In de zomermaanden is hij tijdelijk gestopt, maar nu het weer kouder wordt buiten is Wim weer regelmatig op zijn bakfiets te vinden. "Maar eigenlijk is het veel meer dan alleen soep", legt Wim Ligtenberg uit. "Het gaat om het sociale. Om een praatje maken. En om mensen het gevoel geven dat ze evenveel waard zijn als ieder ander."

Nominatie

En mede die gedachte heeft Wim Ligtenberg de nominatie opgeleverd voor 'Brabander van het Jaar'. "Maar, eigenlijk is dit gewoon net als bij een loterij. Er zijn zoveel vrijwilligers actief in Bergen op Zoom. Ze hadden net zo goed iemand anders kunnen kiezen." Volgens Ligtenberg is de nominatie dan ook niet alleen voor hem, maar eigenlijk voor alle vrijwilligers in Bergen op Zoom. "Deze nominatie moet Bergen op Zoom weer positief op de kaart zetten en daarbij is het belangrijk om te laten zien dat het niet alleen om mij draait, maar om alle goede doelen die hier actief zijn."

Reportage

Toch heeft Omroep Brabant gekozen voor Wim Ligtenberg en daarom is een speciale reportage over hem gemaakt. Dat is overigens ook gebeurd bij de andere genomineerden. De reportage van Wim wordt op woensdag 20 november uitgezonden bij de streekomroep. Dat gebeurt in Brabant Nieuws, tegen het einde van de uitzending.

Stemmen

Van 22 november (vanaf 18.00 uur) tot en met 6 december kan er gestemd worden op alle genomineerden. Dat kan via www.omroepbrabant.nl/ brabandervanhetjaar. Daar zijn alle genomineerden en hun verhalen dan ook terug te lezen en kijken. Op donderdag 12 december maakt Commissaris van de Koning Wim van de Donk tijdens een feestelijk diner op Kasteel Maurick in Vught bekend wie zich de Brabander van het jaar 2019 mag noemen. "Ik mag het dan alleen nog niet bekendmaken. Pas op eerste kerstdag wordt tijdens een kerstuitzending bekendgemaakt wie de winnaar is." [l]