Afbeelding
Foto: Hans de Bot

Krabbegat moet komend
jaar opzoek naar Prins

KRABBEGAT - Prins Nilles III, oftewel Jeroen van Wijk, heeft afgelopen week bekendgemaakt dat hij stopt als prins van 't Krabbegat. Na veertien jaar moet de stichting Vastenavend dus op zoek naar een nieuwe Prins.

DOOR REMKO VERMUNT

Al tijden waren er geruchten dat Van Wijk zijn prinsenpak aan de wilgen zou hangen, maar maandagavond tijdens de 11-11-viering kwam dan eindelijk het hoge woord eruit.

Boereprotest

Veel boeren zagen het vertrek van de prins al aankomen. Zij organiseerden een 'boereprotest' bij de Geit op 't Bleekveldje. "Same stame sterrek die 'dwangmatege grille van slechts 'n progressieve minder'eid' aan bande te legge. Nilles III is Ònze n'Òòg'eid. dèèr blefde af!" Zo verkondigden zij op de Facebookpagina Nilles III mot blijve. Dat mocht echter niet baten.

Opvolging

Jeroen van Wijk werd op 11 november 2006 officieel geïnstalleerd als prins van 't Krabbegat. Hij volgde destijds Bas van Oevelen (Prins Wannes II) op die elf jaar de scepter zwaaide over 't Krabbegat. De bekendmaking ging destijds gepaard met veel opschudding. Al weken werd er flink gespeculeerd wie de nieuwe hoogheid van 't Krabbegat zou worden. Dat zal ook komend jaar het geval zijn, want wie gaat deze grote schoenen vullen? Prins Nilles III is immers de langstzittende hoogheid van Bergen op Zoom. [l]