AGENDA

Donderdag 21 november

Conférence in Franse taal

20:00 | De Korenaere

Op donderdag 21 november conférence bij de Alliance Française te Bergen op Zoom. Aanvang 20.00 uur in Wijkcentrum de Korenaere, Korenmarkt 7. In de Bourgogne, ten zuiden van Dijon, ligt Beaune. Hier vinden we De Hospices Civils de Beaune of kortweg Hospices de Beaune een liefdadigheidsinstelling opgericht in 1443 door Nicolas Rolin als een armenhospitaal. Het oorspronkelijk hospitaal wordt beschouwd als een van de pronkstukken van de Vlaams-Bourgondische bouwstijl die aanleunt bij de laat Gothiek uit de 15e eeuw. Marie Paule Eeckhout, licenciéé de l' Université de Lille, histoire de l'art et littérature verzorgt deze conférence in de Franse taal. www.bergen-op-zoom.afpb.nl

Zaterdag 23 november

IVN Groene Zoom excursie

10:00 | Gageldonk

Op zaterdag 23 november gaat IVN Groene Zoom naar het gebied Oudland bij Steenbergen. Dit gebied kent een bewogen geschiedenis. Afhankelijk van de weersomstandigheden zijn laarzen of ten minste stevige waterdichte schoenen aan te bevelen. Het is plaatselijk erg nat. Weerbestendige kleding is ook belangrijk. Eventuele carpoolers verzamelen om 9.30 uur bij Gageldonk in Bergen op Zoom. Start is ongeveer 10.00 uur vanaf de Parkeerplaats van SBB aan de Krabbenweg tegen over huisnummer 2, 4651 VE Steenbergen. Bij een weeralarm met harde wind gaat de wandeling niet door. Uw gids bij deze wandeling is Jos van Loon.

Schuurverkoop

10:00 | Ontmoetingscentrum 't Fort

Zaterdag 23 november zet KansPlus de schuur open en kan men daar allerlei leuke dingen kopen voor een klein prijsje. KansPlus organiseert al vele jaren activiteiten voor mensen met een verstandelijke beperking. De zaterdagsoos is een van deze activiteiten. Zij zullen samen met de bezoekers hun spullen aan de man brengen. De opbrengst komt ten goede aan de vakantieweek van 2020. Adres is Bernadettestraat 4a in Bergen op Zoom van 10 tot 12 uur.

Winterbingo

19:00 | Wijkcentrum Wij Meilust

Activiteitencommissie Meilust organiseert op zaterdag 23 november een winterbingo in wijkcentrum Wij Meilust (voorheen de Moerkens), Kapittelstraat 21. Deze bingo komt in de plaats van de gebruikelijke kerstbingo in december. Vanaf 19.00 uur kunt u meespelen met dit sfeervolle spel. Vanaf 18.30 uur zijn de deuren open. Voor een hapje wordt gezorgd. Inlichtingen: Els van Gastel, tel. 0164-240577.

Muzikale reis

20:30 | Zalencentrum De Raayberg

Muzikale reis van Jack De Nijs Jersey op 23 november in zalencentrum De Raayberg met live optreden van Ferry Ripson. De avond begint om 20.30 uur. Verder zal er een gastoptreden zijn van mijn collega Danny Everett, de presentatie is in handen van Leo Troost. De JJ band olv Adrie Voorheijen is uit gebreid met een blazerssectie uit België olv Hans Wille. De algehele muzikale leiding is in handen van mijn vriend en collega producer Jack van der Burgt uit Halsteren.

Zondag 24 november

Sinterklaas wijk Meilust

10:30 | Wijkcentrum Wij Meilust

De activiteitencommissie Meilust organiseert i.s.m. wijkcentrum Wij Meilust het traditionele sinterklaasfeest in de wijk Meilust op zondag 24 november. De deuren gaan open om 10.30 uur. Het feest is afgelopen om 11.45 uur. Er wordt weer een plaatsje gecreëerd voor de ouders. We willen de kinderen vragen om mee te komen doen met de pietengym. Inlichtingen: Els van Gastel, tel. 0164-240577.

West-Brabants Dialectcafé

14:30 | Het Zwijnshoofd

Op zondagmiddag 24 november is de derde editie van het West-Brabants Dialectcafé. Deze keer in Bergen op Zoom, georganiseerd door Dialectgenootschap De Berregse Kamer. Het wordt een middag waarin diverse dialecten van West-Brabant te horen zullen zijn, in verhalen, voordrachten, versjes en liedjes. Iedereen die, in zijn dialect, een lied wil zingen of een verhaal, gedicht of versje wil voordragen bieden we het podium. Die willen we vragen om zich van tevoren aan te melden via info@deberregsekamer.nl zodat we een gevarieerd programma kunnen samenstellen. Maar, ook diegenen die alleen maar willen komen luisteren zijn van harte welkom. We zien u graag in Het Zwijnshoofd, Moeregrebstraat 18. Aanvang 14.30 uur, zaal open vanaf 14.00 uur. Toegang gratis.

Maandag 25 november

Voorleesworkshop

19:30 | Bibliotheek Het Markiezaat

De Bibliotheek Het Markiezaat organiseert een voorleesworkshop voor iedereen die graag voorleest aan peuters en kleuters en/of op zoek is naar tips om het voorlezen nóg leuker te maken. Belangstellenden zijn maandag 25 november van 19.30 tot 21.30 uur van harte welkom in de Bibliotheek Bergen op Zoom. Er wordt stilgestaan bij het belang van voorlezen voor de kinderen en de voorlezers zelf. Graag vooraf per mail aanmelden via activiteiten@markiezaatsbibliotheken.nl.

Dinsdag 26 november

Familiewapen samen stellen

13:00 | Het Markiezenhof

De Nederlandse Genealogische Vereniging geeft dinsdag 26 november gratis een lezing over het samenstellen van een familiewapen. Welke kleuren je wel of niet kunt gebruiken en hoe de indeling van een wapen er uit moet zien. De lezing wordt gegeven door Peter Koster op dinsdag 26 november 2019, in de kelder van het koetshuis van het Markiezenhof. De lezing begint om 14.00 uur en duurt tot 16.00 uur; 15.00 uur is er een pauze waarin een gratis kopje koffie geschonken wordt. Van 13.00 tot 14.00 uur is er een stamboomcafé waar vragen gesteld kunnen worden over genealogie (stambomen). Ook de helpdesk van GensDataPro zal aanwezig zijn.

Woensdag 27 november

Amnesty International's Pubquiz

19:30 | Biercafé de Loco

Op 27 november organiseert Amnesty Bergen op Zoom de Pittigste Pubquiz van Nederland! Kom ook naar Biercafé De Loco en test je kennis over de internationale rechten van de mens met vragen over onder andere film, wereldverbeteraars en wereldverslechteraars, beroemde geluidsfragmenten en nog veel meer. Onder het genot van de lekkerste speciaal-biertjes maken we er een gezellige en interessante avond van. Meld je aan via Facebook of kom op 27 november gewoon eens binnenlopen en doe samen met je vrienden mee!