Afbeelding
Foto: Google Maps

GBWP wil verbetering van kruising Westersingel

BERGEN OP ZOOM - Als het aan Burak Sahin en Rik Simons van de GBWP ligt, wordt het stoplicht bij de kruising Boutershemstraat – Van Konijnenburgweg – Westersingel en Zuid-Westsingel zo snel mogelijk aangepast.

DOOR REMKO VERMUNT

De kruising bij de Bergse Dumphal is volgens GBWP een 'gevaarlijke kruising waar telkens geen oplossing voor lijkt te komen'. "De nadruk ligt voornamelijk op het verkeer vanuit de Westersingel en Zuid-Westsingel. Wanneer vanuit beide richtingen automobilisten linksaf willen afslaan, komen ze automobilisten die rechtdoor willen rijden tegemoet. Hierdoor ontstaat er vaak een opstopping in het midden van deze kruising", stellen de twee politici.

En die opstopping zorgt voor de nodige problemen, want in principe geldt de regel dat verkeer dat rechtdoor wil gaan, voorrang heeft. "Echter, in de werkelijkheid is dit vaak niet het geval. Er zijn zelfs situaties waarbij automobilisten zich er langs proberen te wurmen, wat kan leiden tot verkeersongelukken op deze kruising." Omdat ook scholieren veelvuldig gebruikmaken van de kruising, wil GBWP dat er snel actie wordt ondernomen. "Zij mogen niet het slachtoffer hiervan worden."

De twee willen nu weten van het college of de stoplichten zodanig aangepast kunnen worden dat het verkeer niet gelijktijdig mag gaan rijden. De twee heren stellen een proefperiode voor van zes maanden om te bekijken of de veiligheid is verbeterd.[l]