Afbeelding
Foto: Rijnhout Media

Reclamebelasting toch verminderd voor ondernemers

BERGEN OP ZOOM - Ondernemers die raamreclame hebben aan de binnenzijde van het pand werden dit jaar geconfronteerd met een fors hogere reclamebelasting. De gemeente Bergen op Zoom maakt namelijk geen onderscheid meer tussen raamreclame aangebracht aan de buitenzijde van de etalageruit en raamreclame aangebracht aan de binnenzijde.

De gemeente heeft dit met een 'formele bekendmaking' bekendgemaakt, maar de impact van de wijziging was groter dan verwacht. "Een aantal ondernemers heeft als gevolg van deze wijziging een (fors) hogere aanslag reclamebelasting ontvangen, omdat zij hun raamreclame aan de binnenzijde van de etalageruit hebben aangebracht." Hoewel een bekendmaking in het Gemeenteblad in principe volstaat, trekt de gemeente nu ook de conclusie dat bij een dergelijke wijziging met grote financiƫle consequenties meer voorlichting verwacht mag worden.

"Dit had de ondernemers in de gelegenheid gesteld om tijdig maatregelen te treffen." Ondernemers die flink meer reclamebelasting moesten betalen, worden daarom nu gecompenseerd door de gemeente Bergen op Zoom. De aanslag reclamebelasting 2019 wordt bij hen verminderd. Voor volgend jaar hebben de ondernemers nog tijd genoeg om eventuele maatregelen te treffen. [l]