Sinterklaas zal bij de Surpriseloop ook de prijzen uitreiken aan de jeugd. FOTO MINERVE PERS
Sinterklaas zal bij de Surpriseloop ook de prijzen uitreiken aan de jeugd. FOTO MINERVE PERS Minerve Pers

Sinterklaas bij Surpriseloop van Olympia

HALSTEREN – Niemand minder dan Sint Nicolaas komt aanstaande zondag 1 december het startschot lossen bij de Surpriseloop in recreatiegebied De Melanen.

Een enthousiaste werkgroep van atletiekvereniging AC Olympia Halsteren tekent voor de organisatie van deze sfeervolle prestatieloop voor kinderen en volwassenen. Eerst klinkt om 10.00 uur het startschot voor een jeugdloop over 850 meter voor kinderen van alle leeftijden. Voordat de jeugd van start gaat zal zwarte piet ervoor zorgen dat de spieren goed opgewarmd zijn. Ook is het gebruikelijk dat er uit volle borst een sinterklaasliedje wordt gezongen.

De jeugdloop voert over een parcours dat is uitgezet over een klein rondje in De Melanen. Start is nabij de parkeerplaats van speelhal Monkey Town aan de Langstraat. Hier is ook het wedstrijdsecretariaat gevestigd waar kan worden ingeschreven voor de Surpriseloop. Alle kinderen mogen gratis deelnemen en ontvangen een surprise bij de finish. Voor de snelste drie jongens en meisjes is er een trofee beschikbaar en zij mogen na afloop het erepodium beklimmen. Uiteraard mogen ouders, opa's en oma's met de allerkleinste sportievelingen meelopen.

Aansluitend aan de prijsuitreiking door Sinterklaas vertrekken de deelnemers aan de Surpriseloop over 5 en 10 kilometer. Voor deze prestatieloop is een grote ronde over 2500 meter uitgezet door De Melanen, om de grote vijver heen. Naar gelang de gekozen afstand wordt de ronde twee of vier keer afgelegd. Voor de eerste drie vrouwen en mannen van de 5 en 10 kilometer is een prijs beschikbaar. Aan de finish ontvangt iedere deelnemer een surprise. De prijsuitreiking vindt plaats rond 11.45 uur. Traditiegetrouw verschijnen naast recreanten ook vaak wedstrijdatleten aan de start bij de Surpriseloop, die wel iets weg heeft van een trail. Nieuw is dat er wordt gewerkt met finishkaartjes.

Organiserende atletiekvereniging AC Olympia hoopt zondag 1 december veel jeugdige en volwassen sportievelingen te verwelkomen. Zie ook: www.olympia-halsteren.nl. [l]