Kinderen genieten bij het Sinterklaasfeest van Kip&APie. FOTO CONNY VAN CAAM
Kinderen genieten bij het Sinterklaasfeest van Kip&APie. FOTO CONNY VAN CAAM Conny van Caam

Sinterklaasfeest bij Kip&Apie

BERGEN OP ZOOM - Als Sint Nicolaas in ons land is, doet hij zijn best er te zijn voor elk kind. Ook al is dat wel eens moeilijk. Bij Kip & Apie zijn ze daar ook heel goed in. Zij organiseren kinderfeestjes voor kinderen voor wie het niet vanzelfsprekend is, dat ze een eigen feestje kunnen geven, laat staan een uitbundig Sinterklaasfeest, kinderen uit minder bedeelde gezinnen.

“We kunnen het feest organiseren voor zo’n honderd kinderen op onze nieuwe locatie, wijkhuis de Moerkens in Meilust. Maar we hadden wel twee keer zoveel kinderen blij kunnen maken.” Hilde Bruning, initiatiefneemster van Kip&Apie, vertelt er enthousiast over. Sint Nicolaas vindt de aandacht van Kip & Apie heel bijzonder en kwam daarom graag langs op het Sinterklaasfeest dat zij organiseerden woensdag 20 november. Voorafgaand aan het bezoek van de Sint waren de Pieten al aanwezig. Die gingen met de kinderen aan de slag om voorbereidingen te treffen voor de komst van de Sint.

Een hele middag waren de kinderen druk in de weer. Maar als Sinterklaas aan het woord is, is het even muisstil. Het blijft spannend met de Sint zo dichtbij. De Sint is verrast met het bijzondere bijna-jarig verjaardagsfeest wat hij krijgt van de kinderen.

Rieny Hagenaars was namens Stichting Sint Nicolaas Bergen op Zoom nauw betrokken bij de voorbereiding van dit Sinterklaasfeest. “We hebben onze bijdrage aan dit feest graag geleverd. Mijn oprechte waardering voor de vrijwilligers van Kip & Apie. Fantastische mensen die veel aandacht hebben besteed aan dit feest.” En dat doen zij maar liefst een heel jaar lang. Chapeau! [l]