Pastoraal hoekje

Vorige week lieten wij onze dochter Renske van ruim 1,5 voor het eerst haar schoen zetten. De eerste avond liep ze daarna met haar schoenen weer naar de gang, om ze neer te zetten op de plek waar ze normaal horen. De tweede avond liet ze ze na het zingen dan toch maar staan, daar op die rare plek, midden in de kamer.

De volgende ochtend duurde het even voor ze de pepernoten gevonden had. Maar ze had ze in een oogwenk op!

Straks als Sinterklaas het land uit is, gaan we haar ook de kerststal laten zien. En vertellen over het kindje Jezus. Ik heb mijn ouders al het kruisteken met haar zien oefenen.

Geloof moet je leren, net als alle andere dingen die je leert. Van het hoe gaan we straks naar het waarom. Ze zal ongetwijfeld vragen stellen, waar ik het antwoord ook niet op weet. Als ze die vragen maar stelt.

Als u ook dat soort vragen heeft, weet ik een goede plek waar u ze kunt stellen. Niet om een pasklaar antwoord te krijgen op de vraag: maar hoe kan ík geloven? Is er meer? Waar ervaar ik God? Maar om met anderen daarover te spreken. In januari start namelijk de Alphacursus. Een inleiding in het katholiek geloof. Voor wie van geloof nog niets, of een beetje of al meer geleerd heeft. Voor iedereen dus. Samen gaan we ontmoeten, vragen en ontdekken. Kijk maar op www.lievevrouweparochie.nl/alphacursus

Fredi Hagedoorn, pastoraal werkster Lievevrouweparochie [l]