Prikbord

Vesperviering en kerk rood verlicht voor vervolgde christenen: Woensdag 27 november zal de stadskerk St.-Gertrudis rood worden aangelicht. Hiermee doet de Lievevrouweparochie mee aan de actie #RedWednesday van Kerk in Nood. Wereldwijd worden kerken en belangrijke gebouwen rood aangelicht om aandacht te vragen voor christenvervolging. Die avond wordt ook de vesper om 19.30 uur gebeden in de grot van de parochiekerk OLV van Lourdes. We bidden voor vervolgde christenen en hun vervolgers.
Seniorenmiddagen: Voor de seniorenmiddagen op 10 december 14.30 uur in de Ontmoetingskerk en op 11 december 14.00 uur in het ouderen steunpunt aan het Zonneplein kunt u zich op werkdagen van 9.00-12.00 uur en tussen 13.30-15.30 uur opgeven: tel. 233574.
Bijbels Leerhuis: Woensdag 27 november Bijbels Leerhuis om 19.30 uur in het Parochiecentrum o.l.v. em. pastor Rud Smit. We lezen en spreken met elkaar over de veldrede uit het Lucas evangelie.
On the Move: Vrijdag 29 november komen de tieners van On the Move bijeen in het Praathuis van de OLV van Lourdeskerk en vieren het Sinterklaasfeest.
Sinterklaas in de kerk: Zondag 1 december tijdens de viering van 11.00 uur in de OLV van Lourdeskerk bezoek van Sinterklaas en zijn pieten.
Lofprijs- en Gebedsavond: Woensdag 4 december Lofprijsavond 19.30 uur in de Grot van de OLV van Lourdeskerk.
Egidiusgebed: Woensdag 4 december Egidiusgebed om 19.30 uur in het Koorgedeelte van de St.-Gertrudiskerk.
Zin op Zaterdag: Zaterdag 7 december 19.00 uur St.-Gertrudiskerk (ingang Kerkstraat) met als thema: Verlangen naar het Licht. In deze advent- en wintertijd, wanneer het koud en donker is om ons heen, verlangen we naar licht en warmte. Hoe ziet ons verlangen er uit, hoe kunnen we samen op weg naar het Licht van Kerstmis. Deze viering kan ons verlangen naar het Licht aanwakkeren.
Adventsactie: In de periode dat wij op weg zijn naar Kerstmis vraagt Adventsactie onze aandacht voor de allerarmsten. De Adventsactie steunt dit jaar diverse projecten die zich richten op hulp aan moeders en kinderen. Denk hierbij aan het verbeteren van de geboortezorg, gezondheidszorg voor jonge moeders en kinderen toegankelijk maken, verbeteren van voedingspatroon, verminderen van sterftecijfer van moeder en baby. In het weekend van 7 en 8 december vindt de collecte plaats tijdens de vieringen in de diverse kerken. Geef gul.
Viering 'Rouw en verlies': Zondag 8 december om 14.00 uur viering van Rouw en Verlies in het Parochiecentrum. Het thema is 'Samen of toch alleen…'
Viering 'Maria ontwart de knopen': Zondag 8 december 19.00 uur in de St.-Gertrudiskerk Eucharistieviering ter gelegenheid van het feest 'Maria ontwart de knopen'. Het pastoraal team gaat voor in deze viering en de muzikale ondersteuning wordt verzorgd door HMR Capella Feminarum.
Middaggebed: Op werkdagen is er iedere dag om 12.15 uur het Middaggebed in de Dagkerk van de St.-Gertrudiskerk.
Gerarduskalender De Gerarduskalender kunt u weer aanschaffen na de vieringen in het weekend. [l]