Aftrap Bourgondische Santarun 2019 met de goede doelen.
Aftrap Bourgondische Santarun 2019 met de goede doelen. Ron

Bourgondische Santarun maakt goede doelen bekend

BERGEN OP ZOOM - Op 21 december zullen er weer vele honderden kerstmannen door het centrum van Bergen op Zoom lopen. Een jaarlijks terugkerend evenement dat in 2013 door Gerard Worm en Joris Volker naar Bergen op Zoom werd gehaald om een feest voor de stad te organiseren! De opstap vonden ze bij Rotary de Brabantse wal en Rotary noord. En later ook met Staboz omdat de heren wilde beginnen op een unieke plek en dat was de ijsbaan deze kwam voort uit Rotary Club de Brabantse Wal.

In de afgelopen jaren in het evenement uitgegroeid tot een terugkerend evenement dat elk jaar vele mooie goede doelen steunt. Dit jaar zijn dat: Goed ontmoet / leuke dingen dag / Faces to graves / Odiles Rapid. In de afgelopen edities is er al ruim 40.000 Euro bij elkaar gebracht. De organisatie hoopt dit jaar richting de 50.000 Euro te gaan over 6 edities.

In de route dit jaar zitten 12 stops.verdeeld door de stad. Maar elke stop zal zijn mooie kant laten zien van de stad en de route.

De opening wordt verzorgd door Huub Hangop en DJ alex. En dansgroep Boogie Down. Maar verder is er na de opening ook veel muziek op straat etc.

Afgelopen jaar is de Santarun intensief gaan samenwerken met de nieuwe eigenaren achter de ijsbaan van Bergen op Zoom en deze heren hebben er ook zin in. Dit zijn evenementen die bij ons thuis horen op de ijsbaan! De dag wordt afgesloten met het jaarlijkse apres ski feest op de ijsbaan. Met DJ alex en de band helemaal top! Dan zal het dak er wederom afgaan! Inschrijven kan via www.santarunbergenopzoom.nl. [l]