Programma Lichtjes op oorlogsgraven bekend

BERGEN OP ZOOM - Op 24 december zullen er weer ruim 2400 kaarsjes branden voor onze helden waar wij o.a onze vrijheid aan te danken hebben.

Het programma voor 24 december is als volgt:

15.30-16.00 uur inloop belangstellenden bij verzamelpunt

16.00 uur welkomstwoord

16.10 uur verplaatsen naar de begraafplaatsen

16.30 uur plaatsen eerste kaarsen

16.35 uur plaatsen overige kaarsen

17.00 uur korte ceremonie

Tijdens de ceremonie zullen er geen toespraken zijn. Herdenken doen we net als afgelopen jaar in stilte. Stilte zegt soms meer dan 1000 worden aldus Joris Volker Voorzitter van het organiserend comité. Ook zullen er scholen aanwezig zijn met hun leerlingen. Want juist aan deze generatie moet onze vrijheid worden doorgegeven.

Bij de Herdenking zullen o.a. burgemeesters / loco burgemeesters aanwezig zijn van Bergen op Zoom, Woensdrecht en Steenbergen.

Joris Volker laat wel weten dat er na deze editie geëvalueerd zal worden of het een jaarlijks terug kerende herdenking wordt of dat we het om de 5 jaar willen gaan organiseren. Dit jaar zullen er er op ruim 275 locaties in Nederland kaarsjes branden.

Lichtjes op Oorlogsgraven in Bergen op zoom werd in 2018 voor het eerst georganiseerd. Het initiatief kwam toen van Gerard Worm en Joris Volker. In 2016 vond het op kleine schaal plaats toen Jean Jacues van Giels er ruim 150 liet branden.

De organisatie wordt verder mogelijk gemaakt door Rotary club de Brabantse wal / Rotary Noord en crematorium Zoomstede.

De organisatie meldt verder dat vrijwilligers zich nog kunnen aanmelden voor het begeleiden van groepen. Dit kan via: Lichtjesboz@gmail.com. [l]