Zwakke vijf minuten nekken Nieuw Borgvliet maar blijft koploper

BERGEN OP ZOOM - In de eerste helft hadden de Oranje-zwarten de beste kansen maar een kopbal van Mick en een vrije schop van Rik werden miraculeus door de uitblinkende doelman van Wernhout gepareerd. Na een uittrap op maat van Antal kon Marco alleen op de doelman af maar die kwam goed uit en blokkeerde zijn schot.

Na de pauze kwamen de gasten door een strafschop en geklungel in het hart van de defensie- Finnian werd node gemist- binnen vijf minuten op 0-2. De blauwwitten trokken zich massaal terug en verdedigden boomlang met 10 ! man. Desondanks kwamen er kansen voor de koploper, Mick schoot te zacht in, Stefan van dichtbij te gehaast hoog over. Het werd 1-2 toen specialist Dylan van 20 meter fraai langs de muur scoorde. Jibbe die doorbrak werd teruggetrokken, bleef in balbezit maar stuitte op de doelman- hij weer. De muur bleef overeind van de stugge Wernhouters; ook Geert Verstraten invallend na een blessure - node gemist met zijn raffinement - kon het tij niet meer keren. Na een grove dekkingsfout kon een blauwwitte nog de 1-3 scoren.

En zo leed Nieuw Borgvliet de eerste nederlaag na 6 zeges en 3 gelijke spelen. Hulde daarvoor! En dat als nieuweling! Door verliespunten van de achtervolgers blijven de Oranje-zwarten toch nog mooi eerste op de ranglijst.

Stand: 1. Nieuw Borgvliet 10 21; 2, 3 en 4. ODIO, Sprundel en BSC 10 20.

Zondag de kraker tegen ODIO in Ossendrecht. Deze wedstrijd begint - let op - om veertienhonderd uur (14.00) vanwege de kans op invallende duisternis.