Adventsactie: Kinderen brengen hoop

BERGEN OP ZOOM - In de periode dat wij op weg zijn naar Kerstmis, het Licht, de Hoop, vraagt Adventsactie onze aandacht. Adventsactie komt op voor de allerarmsten. Het gehele jaar ondersteunt zij missionaire ondernemers, die samenwerken met katholieke gemeenschappen in ontwikkelingslanden en probeert geld in te zamelen voor diverse kleinschalige projecten.

Centraal in de Adventsactie -campagne van 2019 staan moeders en kinderen. Wie moeder werd, weet dat je leven daarmee wezenlijk verandert. Opeens maak je deel uit van iets groters. In onze kinderen wordt de geschiedenis zichtbaar, maar ook de toekomst. Zo brengen ze hoop. Hoop dat ze een verschil ten goede zullen maken. Hoop op een betere toekomst voor iedereen. Helaas is dat nog niet overal zo. Slechte economische omstandigheden, oorlogen en klimaatverandering veroorzaken problemen die vooral vrouwen en kinderen treffen in de ontwikkelingslanden. Daarom steunt Adventsactie dit jaar diverse projecten die zich richten op hulp aan moeders en kinderen. Denk hierbij aan het verbeteren van de geboortezorg, gezondheidszorg voor jonge moeders en kinderen toegankelijk maken, verbeteren van voedingspatroon, verminderen van sterftecijfer van moeder en baby etc.

In het weekend van 7 en 8 december vindt de collecte plaats in de diverse kerken. Geef gul, zodat wij veel moeders en kinderen Hoop kunnen geven op een betere toekomst. Dankzij uw gift kunnen wij het leven van andere mensen in de meest schrijnende omstandigheden verbeteren en eraan bijdragen dat deze mensen beter voor zichzelf en hun gezin kunnen zorgen. Alvast hartelijke dank. [l]