AGENDA

Donderdag 5 december

Inloopochtend bij het Rozenkruis

10:00 | Lectorium Rosicrucianum

In het Lectorium Rosicrucianum, Blauwehandstraat 21 te Bergen op Zoom vindt op donderdag 5 december een inloopochtend plaats van 10.00-11.30 uur. Het thema is: Vlinder, zinnebeeld van de ziel. De voorstellingen van mythische dieren dragen een kracht in zich tot ontwikkeling van de geestziel en van daaruit leggen zij de kiemen voor spiritueel leven dat in ieder mens verborgen ligt. Zij maken, evenals symbolen dat doen, de bewustzijnssprong mogelijk naar de bovennatuur. Een vlinder wordt gezien als zinnebeeld van de ziel, van de overwinning op de vergankelijkheid, op de dood. Ieder die zich door dit onderwerp aangesproken voelt, is van harte welkom. Toegang gratis. http://www.rozenkruis.nl/bergen-op-zoom.

Ruilavond

19:00 | De Korenaere

Donderdag 5 december wordt de maandelijkse ruilavond van postzegelvereniging Delta Oost gehouden. Dit is van 19.00 uur tot 21.30 uur in de Korenaere te Bergen op Zoom. Verder is er een snuffeltafel en een verloting met mooie filatelistische prijzen en een veiling. Iedereen is welkom.

Vrijdag 6 december

Adventsconcert

20:00 | Gertrudiskerk

Op 6 december is er een prachtig adventsconcert in de Gertrudis kerk te Bergen op Zoom. Het bekende Ichthus Mannenkoor o.l.v. Martin Zonnebergen en Amazing Grace Choir o.l.v. Peter Wildeman hopen prachtige kerstliederen ten gehore te brengen in deze prachtige sfeervolle kerk. Kerk open om 19.30u. Concert start om 20.00.. Kaarten reserveren via www.amazinggracechoir.nl

Zaterdag 7 december

Wandeltocht rondje Halsteren en open kerk

11:00 | Martinuskerk

Zaterdag 7 december wordt er weer een rondje Halsteren georganiseerd. Deze keer in samenwerking met Open Kerk van de St.Martinuskerk. De kerk gaat om 11.00 uur open en vanaf die tijd zullen er rondleidingen door gidsen van de Heemkundekring gegeven worden. Om 13.00 uur start de wandeling vanaf de kerk. Deze keer geen dorpswandeling maar een rondje Brabantse wal, een geomorfologische wandeling. De gids, van de heemkundekring, zal onderweg vertellen en laten zien wat dit precies is. Duur van de wandeling ongeveer 1,5 uur. We eindigen bij het oude raadhuis, restaurant 1633. De kerk is open van 11.00 tot 15.00 uur. Deelname gratis. Een kleine bijdrage wordt natuurlijk op prijs gesteld.

Leg-puzzelbeurs in Halsteren

13:00 | Hof van Ram

Het is herfst en de winter staat voor de deur. Leuk om weer eens een puzzel te leggen. Maar dan wel liefst een die nog onbekend is. Er is nu een mogelijkheid om oude puzzels voor andere, nieuwere puzzels te ruilen. Zaterdag 7 december van 13.00 tot 16.00 uur wordt er een legpuzzelbeurs gehouden bij de Heemkundekring Halchterth te Halsteren. Wilt u graag eens iets anders om te puzzelen en heeft u puzzels die niet meer gelegd worden, kom dan zeker een kijkje nemen in de Hof van Ram, het heemhuis van de heemkundekring. U kunt van te voren een tafel reserveren of informatie opvragen via w.mouwe@home.nl. Toegang gratis. Heemhuis Hof van Ram, De Beeklaan 29a te Halsteren.

Bingo in het Hoofdkwartier

20:00 | Hoofdkwartier

Op zaterdagavond 7 december is er een bingo in het wijk-ontmoetingscentrum aan de Rembrandstraat 52a. Zaal open vanaf 19.00 uur, bingo start om 20.00 uur. De activiteitencommissie heeft weer leuke prijzen ingekocht, met een knipoog naar de komende feestdagen. Men vindt het Hoofdkwartier in het voormalige kerkgebouw Antonius abt in de wijk Borgvliet.

Zondag 8 december

Letse kerstklanken

14:30 | St. Catharinakapel

Zondag 8 december een bijzonder concert in Sint Catharinakapel door één koor uit Nederland en één uit Frankrijk bestaande uit Letse zangers en zangeressen, worden twee kerstcantates uitgevoerd van de Letse componisten Eriks Ešenvalds en Valdis Zilveris. De uitvoerenden zijn leden van het projectkoor LVkorisNL o.l.v. Gunita Kronberga en het Letse koor "Latve" uit Parijs. Diverse getalenteerde Letse instrumentalisten nemen hieraan deel. Aan de piano zit de getalenteerde Nadia Rutkovska. En tot slot nemen twee jonge solisten deel namelijk Valerija Satibaldijeva en Matiss Circenis. Aanvang 14.30 uur. Reserveren via: jgunita@hotmail.com.

Dinsdag 10 december

Vrijwilligersacademie

13:00 | Vrijwilligers Academie

Hulp vragen of hulp aanbieden: durf jij het? De Vrijwilligersacademie organiseert een workshop over dit onderwerp. Kijk voor meer informatie of aanmelden op www.vrijwilligersacademieboz.nl Dinsdag 10 december, 13.00-16.00 uur (inloop vanaf 12.45 uur). Locatie: WijZijn, J. Obrechtlaan 5, Bergen op Zoom. Trainer: Ben Spijker. Wij zijn ook per e-mail bereikbaar via: vrijwilligersacademie@wijzijntraversegroep.nl