Kerk Kerstmarkt met kunst en muziek.
Kerk Kerstmarkt met kunst en muziek. J.K.jnse

10e Kerstmarkt Lions Steenbergen voor Stichting Ankie

STEENBERGEN - Dit jaar organiseert Lions Steenbergen e.o. voor de 10e maal de traditionele jaarlijkse kerstmarkt in de Gummarus kerk in Steenbergen. In de kerk is er de hele dag muziek, variërend van koren tot solo optredens van voornamelijk locale musici. In de kerk zullen de nodige kramen worden ingericht door kunstenaars en creatieve makers. Het Scrooge koor zal dit jaar net als vorig jaar de kerstmarkt bezoeken. Naast de mooie zang is ook de historische kleding van de leden een beleving. De Lions hebben ook een eigen kraam waar loten kunnen worden gekocht met uiteraard mooie prijzen.

De opbrengst gaat naar Stichting Ankie, het goede doel van de kerstmarkt van dit jaar. Stichting Ankie spant zich in voor kinderen die kanker hebben, o.a. door geld in te zamelen om beren- en konijnenknuffels te kunnen kopen. Ook wordt het geld gebruikt om haarwens poppen aan te schaffen en gaat er geld naar de uitzichtkamer van het Maxima centrum. Voor meer informatie over de doelen en het ontstaan van Stichting Ankie verwijzen wij hierbij naar de website Stichting Ankie.nl.

Naast de loterij wordt Lions Steenbergen e.o. voor het goede doel van dit jaar gesponsord door diverse lokale bedrijven. Overbeeke, zelfstandig adviseur van Regiobank en gevestigd in de Kaaistraat is hoofdsponsor. Uiteraard is Lions Steenbergen blij met de aanzienlijke financieel bijdrage die dit bedrijf geleverd heeft.Daarnaast heeft Overbeeke ook de kerstman uitgenodigd. Deze is vanaf 12:00 uur aanwezig.

Bij een bezoekje aan de kerstman is er voor de allerkleinsten een leuk presentje.

De dames van Lions Steenbergen e.o. verzorgen weer de catering met voornamelijk eigengemaakt gebak. Uiteraard wordt de opbrengst ook gedoneerd aan Stichting Ankie. De catering zal dit jaar vanuit leuk aangeklede, gesponsorde, uitgiftepunten in de kerk plaatsvinden. Ook staat Lions Steenbergen e.o. buiten met overheerlijke saté en glühwein. Er kunnen kerststukjes worden gekocht in de Lions kraam, waaraan diverse groene sponsoren hebben bijgedragen.

In de kerk zal natuurlijk ook de wensboom van Lions Steenbergen e.o. worden opgesteld. In deze wensboom kan iedereen een wens hangen voor een doelgroep die zelf niet de middelen heeft om een wens in vervulling te laten gaan.

De kerstmarkt voor Stichting Ankie in de Gummaruskerk, de nieuwe kerstverlichting in het centrum van Steenbergen en de kerstboom op de markt dragen bij aan de kerstsfeer die zeker de moeite is om te bezoeken.

De Lions dankt al haar sponsoren die worden getoond in een presentatie tijdens de kerstmarkt in de kerk. Lions Steenbergen e.o. en Stichting Ankie verwelkomen uiteraard graag nog nieuwe sponsoren, zodat nog meer kan worden gedoneerd aan diverse kankerfondsen.

Iedereen is van harte uitgenodigd om tegen vergoeding een aangeklede warme drank te nuttigen voor het goede doel op zondag 15 december van 10:30 tot 17:00 uur in de Gummaruskerk in Steenbergen, waar naast de kerstmarkt nog diverse andere gezellige activiteiten in het centrum zullen plaatsvinden. [l]