Expositie Josien Molenaar en Puck Meijer

BERGEN OP ZOOM - Van 13 december tot en met 11 januari is er in de Kortemeestraat 22, Bergen op Zoom een expositie van het werk van de Thoolse kunstenaars Josien Molenaar en Puck Meijer hier te zien.

Bij Florence Mode is op de eerste verdieping een verrassing te vinden, lichte expositieruimte ingericht waar kunstenaars hun werk kunnen tonen. Het is een welkome aanvulling op de schaarse expositiemogelijkheden in Bergen op Zoom.

Exposanten
Josien Molenaar legde zich na haar studie aan de Gerrit Rietveld Academie, Amsterdam toe op grafische kunst: etsen. Deze waren te zien tijdens exposities in kleine musea in Nederland en Noorwegen. Rond 1982 begon zij het schilderen met olieverf te onderzoeken: figuratief werk en abstract expressionisme. Gaandeweg liet zij de verhalen los omdat het beeld als taal boeiend genoeg was voor haar. Zo ontstonden de schilderijen die u op deze expositie kunt zien. Het is een stijl die verwant is aan het werk van Sonia Delaunay in het begin van de 20e eeuw. Josien schildert met olieverf op klein formaat doek of paneel.
Het werk van Puck Meijer is verre van abstract: grote, realistisch olieverfschilderijen tonen de landschappen en zeegezichten uit de directe omgeving van haar atelierhuis in Sint-Maartensdijk. Het zijn schilderijen waarin kleuren en texturen zorgvuldig zijn opgebouwd in navolging van technieken van oude meesters. De natuur is naast de techniek, de belangrijkste inspiratiebron. Samen met schilders als The Group of Seven (Canada), Joaquin Mir y Trinxet (Spanje) en Hong Ling (China).
Vanaf 13 december tot en met 11 januari is de expositie gratis toegankelijk tijdens de openingsuren van de winkel, Kortemeestraat 22, 4611 TM Bergen op Zoom. Info: www.josienmolenaar.nl; https://nl-nl.facebook.com Atelier Puck Meijer. [l]