Kinderen van De Borghoek ontvangen boekjes over dementie

BERGEN OP ZOOM - Het Dementienetwerk West-Brabant organiseert sinds een aantal jaar een zogenaamd “Adoptieproject Dementie” voor kinderen van groep 7 van Basisschool De Borghoek in Bergen op Zoom. In dit project krijgen de kinderen voorlichting over dementie en gaan ze in kleine groepjes op bezoek bij de dagbesteding van Moermont bij tanteLouise. Ze komen zelf dus in aanraking met oudere bewoners met dementie en gaan hiermee activiteiten doen.

Sinds kort is er een boekje op de markt met de titel “Chaos in de Bovenkamer”. Dit boekje sluit perfect bij het Dementie Adoptieproject aan in de begeleiding voor deze kinderen. Ze kunnen in dit werkboekje hun gedachtes en gevoelens verwerken en komen voorbereid naar de bijeenkomsten. Ook kunnen ze achteraf hun ervaringen hierin verwerken. We zien dit echt als een toegevoegde waarde. In Roosendaal loopt dit Dementie Adoptieproject ook, en daar zijn leerlingen en leerkrachten erg enthousiast ook over dit boekje.

We zijn blij verrast dat de Kiwanisclub Bergen op Zoom ons verzoek heeft gehoord en bereid is gevonden om 50 van deze werkboekjes aan de kinderen die aan dit project mee doen te schenken! Als onderbouwing geven zij aan: “Over het algemeen probeert Kiwanis projecten te ondersteunen, die de jeugd als doelgroep hebben. In ons logo staat vermeld: “Serving the children of the World”. Het Adoptieproject Dementie is een mooi project dat continuering en uitbreiding verdient. Het uitgebrachte boekje is hier een mooi hulpmiddel voor.”

De officiële overhandiging van deze boekjes aan de leerlingen van groep 7 van De Borghoek is op donderdagochtend 12 december aanstaande om 8:30 uur. Dhr. Pieter van Leengoed van Kiwanis zal die ochtend de boekjes overhandigen aan de kinderen van groep 7 die dit project dit jaar doen. Daarbij komt er een kort praatje vanuit de school, vanuit Kiwanis en vanuit het Dementienetwerk West-Brabant. Deze feestelijke overhandiging vindt plaats op Basisschool de Borghoek, Lambertijnenlaan 3 in Bergen op Zoom. [l]