De Kanaken en popkoor Dazzl zingen het uit

BERGEN OP ZOOM - Zondag 29 december zingen de Kanaken samen met popkoor Dazzl het jaar uit. Vanaf 15.00 wordt in het Vestzaktheater van Het Zwijnshoofd in Bergen op Zoom een concert gegeven onder het genot van oliebollen en iets te drinken om het jaar 2019 uit te luiden.

Eigenlijk is het niet eens zo raar dat beide koren dit concert samen houden. Zowel de Kanaken als Dazzle repeteren iedere dinsdagavond in Het zwijnshoofd en komen elkaar daar dus wekelijks tegen. Ook zijn we elkaar vaker tegen gekomen tijdens andere optredens. Zo gaat dat nou eenmaal met koren onderling. Ook nu belooft het weer een gezellige middag te worden met veel afwisselende nummers in verschillende stromen en talen, maar vooral dat die door beide koren met veel enthousiasme gebracht worden.

De koren

De Kanaken wordt geleid door Jac Bruijs. Vaak worden de Kanaken nog omschreven als een shantykoor maar het repertoire omvat tegenwoordig veel meer dan shantys en is de naam koor de Kanaken meer op zijn plaats.

Popkoor Dazzle wordt geleid door Rianne Ruijten en brengt bekende popnummers die bij iedereen goed in het gehoor liggen. Veel nummers worden ook gezongen door andere koren maar beide koren zingen hun eigen arrangementen.

Kom ook genieten

Iedereen die, onder het genot van een oliebol en een lekker drankje, wil genieten van de nummers van de Kanaken en popkoor Dazzle: kom op zondag 29 december om 15.00 uur naar het Vestzaktheater van Het Zwijnshoofd. Adres: Moeregrebstraat 18 Bergen op Zoom. Toegang gratis.[l]