Nieuw Borgvliet verplettert ODIO

BERGEN OP ZOOM - Wat een middag voor de Oranje-zwarten van trainer Joost Demmers!. Met liefst 0-5 werden de Ossendrechtenaren in de pan gehakt.

Op het prachtige gloednieuwe kunstgrasveld van ODIO (Ons Doel Is Ontspanning), een plaatje vergeleken met het zwartkorrelige veld van De Markiezaten, waren de Nieuw Borgvlieters van begin tot einde heer en meester. De defensie stond als een huis gelijk het Kasteel van Borchvliet in vroeger tijden, het middenveld combineerde dat het een lieve lust had en de aanvallers waren ongrijpbaar voor de wanhopige Groen-witten. Veelzeggend was dat doelman Antal, de witte reus, pas in de 45e minuut voor de eerste maal moest ingrijpen en dat deed hij als altijd met bravoure. Na 9 minuten krijgt Jibbe de bal halverwege de helft van de thuisclub aangespeeld, hij versnelt zoals hij dat kan langs 2 tegenstanders en schiet de bal dan uiterst beheerst in de verre benedenhoek: 0-1. En toen begon de grote Marco de Vosshow, in de 37e, 44e en 46e minuut scoort de kleine, geblokte aanvaller met 3 droge knallen onhoudbaar voor de kansloze doelman een loepzuivere superhattrick, super want binnen 10 minuten volgens de oude voetbalprofessor ir.Ad van Emmenes. Wat een weelde, ook het manmoedige bestuur van de thuisclub in de rust, had dit in de bijna 90-jarige historie van de vereniging - opgericht in 1931 - nog nooit meegemaakt.

Na de pauze bleef het een sportieve wedstrijd en werd er nog 1x gescoord door de onvermoeibare aanvoerder Michiel maar dat was meer uit compassie met de mannen van Peter van Oorschot die dapper bleven strijden maar geen vuist konden maken tegen Michel, Finnian, Dylan en Collin. Door deze schitterende overwinning blijven de Borgvlieters fier aan kop en deze positie mag niet in gevaar komen tegen laagvlieger Noordhoek zondag op De Markiezaten. Maar denkend aan Willem II bij Ajax is onderschatting het grootste gevaar dat op de loer ligt! Let op: ook deze wedstrijd begint om 14.00 u (2 uur) Willem!

Stand: 1. Nieuw Borgvliet 11 24; 2. Sprundel 11 23; 3. BSC 11 21; 4. ODIO 11 20; 5. METO 11 19 .