Start pupillen SPADO cross. FOTO KEES KNUIT
Start pupillen SPADO cross. FOTO KEES KNUIT Kees Knuit

Timo de Geus en Laurey van den Berge winnen SPADO cross

BERGEN OP ZOOM - Hij was 5e in 2016, 4e in 2017, 3e in 2018 en nu is het hem gelukt: Timo de Geus (Fortius) won eindelijk de SPADO Cross. Voor Laurey van den Berge (Flakkee) was het de derde overwinning op rij.

De voor zondag voorspelde regen bleef uit dus hadden de ruim 330 deelnemers prima (loop)weer in de bossen van Lievensberg, het decor van de SPADO Cross 2019 op zondag 8 december. Vanaf 11 uur startten bijna 140 pupillen in hun diverse categorieën. Vooral de A-pupillencategorie was prima bezet met met 29 meisjes en 45 jongens. Ook de G-atleten waren er weer bij!

Mul zand
Het parcours had twee gezichten: een snel gedeelte over een door de regen goed beloopbaar breed bospad, en een even groot deel met een opeenvolging van smalle paden en heuveltjes. Bij de oudere categorieën was het van hetzelfde laken een pak, maar dan met hogere heuvels en veel (en mul) zand. Een echte cross dus, waarbij niemand het gemakkelijk had.

De wedstrijd bij de heren senioren ging over 6 ronden. Voorin ontstond een groep met ook een aantal sterke A-junioren, die 3 ronden moesten afleggen. Jarreau Suijkerbuijk (THOR) was van hen de snelste, waarna bij de senioren Timo de Geus (Fortius) in de vierde ronde een kleine voorsprong nam én wist te behouden op Okbazghi Kidane (SPADO), Ricardo Sint Nicolaas (Flakkee) en Ton Hettema (Rotterdam Atletiek).

Bij de dames, die vier ronden moesten afleggen, liep Laurey van den Berge onbedreigd naar haar derde overwinning op rij, voor Marijke van Schil (SPADO) en Stephanie Crooijmans (Prins Hendrik).

ARWB
Enkele SPADO-lopers wonnen hun categorie: Niels Bolders haalde het ruim bij de jongens C-pupillen en Tessa Kuster bij de meisjes B-pupillen. Luanna Vergeer won ook deze tweede ARWB cross bij de D-juniores en Fabio Dudink toonde zich de sterkste bij de B-junioren - zijn derde overwinning van het seizoen na eerste plaatsen bij de Maresiacross en de Envclavecross. Marijke van Schil (V35) en Machteld Verdaasdonk (V45) waren de sterkste Masters in hun categorie.

De cross telde ook als het Clubkampioenschap van SPADO en dus is de vereniging 20 clubkampioenen rijker, onder wie G-atleet Rowan van de Zande. [l]