Prikbord

Gezocht voor gezinsvieringen: Voor de gezinsvieringen op kerstavond (17.00 uur in St.-Gertrudiskerk, 19.00 uur in OLV van Lourdeskerk) zijn we op zoek naar spelers en lezers. Kinderen die willen lezen of een wijze (m/j) uit het oosten willen spelen, kunnen aangeven in welke viering zij dat willen doen. Voor de St.-Gertrudiskerk zoeken we voor het kerstspel ook een moeder met baby. Aanmelden kan op het parochiecentrum of bij pastor Fredi Hagedoorn.
Seniorenmiddagen: Dinsdag 10 december 14.30 uur in de Ontmoetingskerk en op woensdag 11 december 14.00 uur in het ouderen steunpunt aan het Zonneplein. Het thema is 'Komt, laten we Hem aanbidden!'.
Relivisie: Vrijdag 13 december uitzending van Relivisie op ZuidWestTV.
On the Move: Vrijdag 13 december hebben de tieners van On the Move kerstdiner om 19.15 uur in het Praathuis van de OLV van Lourdeskerk.
Lessons and Carols: Op zaterdag 14 december 19.00 uur vindt in de Gertrudiskerk weer de traditionele oecumenische viering "A Festival op Nine Lessons and Carols" plaats. Het HMR-projectkoor, het CKB-kinderkoor en het jongerenkoor After-8 zingen in afwisseling met de lezingen bekende en nieuwe kerstcarols. De kerk, ingang Kerkstraat, is vanaf 18.30 geopend.
Zegening kerstkribjes: In het weekend van 14 en 15 december worden in alle vieringen de kerstkindjes/kerstkribjes gezegend. Het is een mooi gebruik om tijdens de eucharistieviering op de derde zondag van de Advent de kerstkindjes uit uw eigen kerststal te laten zegen. Daarvoor wordt u uitgenodigd. Zo komt het geboortefeest van onze Heer een stukje dichterbij.
Peuter-kleuterviering: Zondag 15 december 9.30 uur Peuter-kleuterviering in de OLV van Lourdeskerk met voorganger diaken Jan Foesenek.
KinderWoordDienst: Zondag 15 december KinderWoordDienst tijdens de Eucharistieviering van 11.00 uur in de OLV van Lourdeskerk.
Vesper: Vrijdag 20 december 19.00 uur Vesper in de Grot van de OLV van Lourdeskerk met voorganger pastoor Paul Verbeek.
The Next Step: Vrijdag 20 december komen de jongeren van The Next Step bij elkaar in het Cantatorium vanaf 19.30 uur.
Folder kerstvieringen: Achter in de kerken en op de website vindt u een folder met alle vieringen rond kerstmis en oud en nieuw.
InZOOMen: Een dezer dagen heeft u in uw brievenbus weer het parochieblad InZOOMen ontvangen. Hierin veel lezenswaardige artikelen en ook de vieringen in de Advent en de feestdagen Kerstmis en Oud/Nieuwjaar. In de kerken liggen ook exemplaren om mee te nemen.
Intenties en Bode rond de Feestdagen: Misintenties voor de kerstvieringen 24 en 25 december, het weekend van 28 en 29 december, Nieuwjaar 1 januari en het weekend van 4 en 5 januari dient u voor 13 december in te leveren om opgenomen te worden in de woensdageditie van 18 december. In week 52 is de Bode een speciale uitgave zonder kerkberichten en in week 1 van 2020 verschijnt de Bode niet. [l]