Postduivenshow PV de Vredesduif

LEPELSTRAAT - In het weekend van 21 en 22 december organiseert postduivenvereniging De Vredesduif in Lepelstraat haar jaarlijkse tentoonstelling van postduiven. Tijdens deze winteractiviteit worden al sinds jaar en dag mooie en goede postduiven van de leden bij elkaar gebracht en in de hand gekeurd door een officiƫle keurmeester van de Nederlandse Postduivenhouders Organisatie, ditmaal dhr. Hacken uit Tiel.

Op zondag 22 december gaan de deuren van het verenigingsgebouw om 11.00 uur open voor alle belangstellenden. Om 12.00 uur worden een aantal bonnen aangeboden van leden van de club die het beste hebben gepresteerd op de wedvluchten van het afgelopen duivenseizoen, maar ook van gekende duivenliefhebbers met bijzondere prestaties uit de wijde omgeving. Schenkers van bonnen uit de eigen vereniging zijn o.a. de 1e Marathonkampioen aangewezen in Brabant 2000 J. v. Ekeren, R. Nijssen, X. van Peer, J. Ernest en de winnaar van de Fond Express M. van Rijen, die tevens in de top eindigde van de Nationale kampioenen. Voor de ZLU vluchten uit eigen gelederen H. de Jong en C. Suijkerbuijk.

Veel belangstelling zal er ongetwijfeld ook zijn voor de aanbiedingen van de nationaal gekende vitesse- en midfondspecialisten A. van Loon en J. Hendriks uit Halsteren, C. v. Heijst & zn. uit Bergen op Zoom, Joh. v. Oers uit Roosendaal, W. v. Nederpelt uit Klaaswaal, J. v. Gijzel Made en de gekende Zeeuwse fondspelers W. Geers uit Hulst en K. v. Dommelen uit St. Philipsland en nog diverse andere topschenkingen. Voor de eendaagse fond o.a. Marijke Vink uit Mookhoek en P. v. Eekelen & zn. Lepelstraat.

Tevens is er een verloting om uit de kosten te komen en zijn er gratis broodjes voor de bezoekers.

PV De Vredesduif nodigt een ieder die belangstelling heeft graag uit in het clublokaal bij het voetbalveld aan de Kruisweg te Lepelstraat. De volledige bonnenlijst vindt u op www.doevepeet.nl waar u t/m 18 december uw inzet kunt aangeven.[l]