Laurel en Hardy in Big Business.
Laurel en Hardy in Big Business. onbekend

Laurel en Hardy filmavond

BERGEN OP ZOOM - Op vrijdagavond 20 december de laatste Laurel en Hardy filmavond van het jaar en volgens traditie helemaal in de winterse en kerstsferen. De Jitterbugs Tent sluit het jaar af met een feestje op de nieuwe locatie bij De Algemene Vereniging Voor Volkstuinders de Bommesee aan de Glenn Millerstraat 24 in Bergen op Zoom.

Een gezellig clubhuis waar zij van harte welkom zijn om met hun club om elke maand de geliefde filmavonden te organiseren. Rond de klok van 19.00 zullen er voortaan voorprogramma’s worden gedraaid met films uit dezelfde studio van Laurel en Hardy. Films van onder andere de Boefjes, Charley Chase en Billy Gilbert.

Programma filmavond

Rond 20.00 begint de Laurel en Hardy filmavond met onder andere de volgende films:
In Big Business zijn Stan en Ollie kerstboom verkopers. Heel makkelijk verkopen ze niet. Zo wil het bij meneer James Finlayson ook niet lukken. Hij laat het er niet bij zitten als er wordt aangedrongen. Dit loopt uit op ruzie en er wordt gesloopt aan beide kanten. Een agent (Tiny Sandford) ziet alles aan en probeert de boel te sussen.
In de Spaantalige versie van Below Zero, Tiembla y Titubea zijn Stan en Ollie straatmuzikanten die met hun orgel en contrabas centen proberen te verdienen. Het is winter en het sneeuwt. Een groot repertoire hebben ze niet en in deze kou staan mensen niet echt op ze te wachten. Het zit de mannen niet mee, maar ze lijken een keer geluk te hebben als ze een portemonnee op straat vinden. Deze film is langer dan de Engelstalige versie en de door club voorzien van Nederlandse ondertitels.
Als hoofdfilm The Bohemian Girl uit 1936. Zigeuners Stan & Ollie wonen in de 18e eeuw in Oostenrijk vlakbij het landgoed van Graaf Arnheim. Ollie is getrouwd en mevrouw Hardy bedriegt hem. Voordat mevrouw Hardy er vandoor gaat met de boef “Devilshoof” ontvoeren zij het kind van Graaf Arnheim uit wraak. Zij brengen het kind naar het kamp en mevrouw Hardy maakt Ollie wijs dat hij de vader is van Arline, de dochter van Graaf Arnheim. Ze wordt opgevoed door Ollie en oom Stan. Jaren later keren zij terug vlakbij het landgoed, waar Arlene gevangen wordt genomen. Stan en Ollie doen er alles aan om haar te bevrijden.
Kortom een gezellige kerstavond waar iedereen welkom is. De avond zal rond de klok van 19.00 beginnen.
Kaartjes zijn te reserveren via jitterbugstent@gmail.com[l]