Hoe wint wit materiaal?
Hoe wint wit materiaal?

Tweede ronde Open Bergs Jeugdkampioenschap schaken

BERGEN OP ZOOM - In het Open Bergs Jeugdkampioenschap zijn de partijen van de 2e ronde afgerond en worden binnenkort de partijen van de 2e ronde gespeeld. In het BSV-kampioenschap is de 2e ronde van de 2e periode gespeeld.

De uitslagen van de 2e ronde van het OBJK zijn: Levi Vriens wint van William Heerbout, Casper Room van Wouter Kunst, Mees Schillemans van Martin Schoones, Dion Winterberg van Tijn Hoedelmans en Tom Keijzer van Martin Schoones. Door deze resultaten zijn er nog twee koplopers, te weten Levi Vriens en Casper Room. Zij worden gevolgd door zes spelers met één punt.

In het BSV-jeugdkampioenschap staan in de koningsgroep na 2 ronden in de 2e periode Dion Winterberg en Levi Vriens bovenaan met 2 winstpartijen. In de Torengroep zijn er twee koplopers met 1 uit 1 en dat zijn Evalijne van Schilt en Tom Keijzer. In de Lopergroep staat Tijn Hoedelmans bovenaan met 2 uit 2 gevolgd door Kevin Huang met 2 uit 3. In de Pionnengroep staat Raoul Eestermans bovenaan met 2 uit 2, maar Bram Boer en Devy Engels zijn ook nog ongeslagen en volgen met 1 uit 1.

Vorige week gaven we u het probleem met de volgende stand. Wit: Kg1, Dd3, Ta2, Lg3, Pg5; pi: a4, b3, f3, g2 en h2. Zwart: Kh8, Dc6, Ta7, Tf8; pi: a5, b4, e6, f7, g7 en h7. Zwart aan zet kan een paard winnen door Dc1+ te spelen. Daardoor valt het paard. Let op Dc5+ is niet correct omdat zwart dan Lf2 speelt en na slaan van het paard valt de toren op a7.

Bij het nieuwe probleem, zie diagram, is de stand gelijk. Wit kan echter materiaal winnen. Hoe? [l]