Nieuw Borgvliet aanvallend machteloos tegen stug Noordhoek

BERGEN OP ZOOM - Op het kunstgrasveld - het hoofdveld was onbespeelbaar - en met instemming van de goede gasten uit Noordhoek, startte koploper Nieuw Borgvliet voortvarend en kreeg het kansen door Nick en Geert maar de eerste schoot te zacht in en de laatste richting zijn geboorteplaats: Hoogerheide.

De wingbacks Colin en Michel schakelden zich goed in maar de finesse voor de goal van de uitstekende goalie van de gasten ontbrak.Na een kwartier ebde het offensief van de thuisclub weg en kon Noordhoek - een na laatste met 8 punten - zich enigszins aan de druk ontworstelen zonder echt gevaarlijk te worden. Bij een wel gevaarlijke uitbraak kon speedy Michel Mertens door zijn enorme sprintcapaciteiten de aanval onschadelijk maken.

Vlak voor rust wees de uitstekende 19-jarige scheidsrechtster Sterre Bijlsma uit Best , studente TU Eindhoven, resoluut naar de stip toen Jibbe werd gehaakt. Geert Verstraten benutte de strafschop feilloos:1-0.

Na de pauze onder een enorme regenbui kropen de Noordhoekers wat meer uit hun schulp en ging de strijd meer gelijk op. Beide ploegen wisten zich echter nauwelijk uitgespeelde kansen te scheppen totdat Noordhoek een dekkingsfout bij Nieuw Borgvliet koelbloedig afrondde: 1-1.

Het had zelfs 1-2 kunnen worden maar met een geweldige reflex ranselde Antal een kopbal uit de bovenhoek. De Borgvlieters zetten aan voor een slotoffensief, invaller Stefan schoot in de korte hoek maar de doelman redde fraai en evenzo na een geweldige poeier van Marco de Vos. Het bleef echter 1-2 en daarmee kregen de mannen van de scheidende trainer Joost Demmers iets te weinig.

Door de zege van Sprundel nemen zij de koppositie over van de Oranje-zwarten maar de tweede plaats met een punt achterstand biedt in de terugronde nog alle kans.

Stand: 1. Sprundel 12-26; 2. Nieuw Borgvliet 12-25; 3. BSC 12-24; 4. ODIO 12-21; 5. Wernhout 12-21; 6. METO 12-20.

De competitie wordt hervat op 26 januari tegen Grenswachters op De Markiezaten.

Kerstborrel

Op zaterdag 21 december vanaf 19.00 uur is de traditionele Kerstbijeenkomst in de kantine waarbij ook de 60 vrijwilligers in het winterzonnetje zullen worden gezet. Supporters en donateurs zijn eveneens van harte welkom om het goede jaar 2019 in een goede sfeer af te sluiten. [l]