Zorgen over nieuwbouw bij De Stappen in Wouw

ROOSENDAAL - Kees Mens, bestuurder van KPO Roosendaal, heeft afgelopen week zijn zorgen geuit over de mogelijke nieuwbouw voor De Stappen in Wouw.

DOOR REMKO VERMUNT

De gemeente Roosendaal heeft onlangs het Huisvesting Programma Onderwijs (HPO) 2019 gepresenteerd. Daarin staat dat er 3.141.683 euro wordt uitgetrokken voor het nieuwe schoolgebouw. Maar, dat is volgens Mens veel te weinig om het Integraal Kindcentrum (IKC) dat er moet komen te realiseren. "Ik ben nu acht jaar bestuurder van KPO Roosendaal, maar dit is de eerste keer dat ik gebruikmaak van de mogelijkheid om in te spreken. Normaal gaat alles in goed overleg, maar nu is er een blijvend verschil van meningen."

Extra kosten

Immers, het externe adviesbureau dat de kosten heeft berekend voor het toekomstige IKC De Stappen komt uit op een bouwbudget van 5,5 miljoen euro. Een verschil van 2,4 miljoen euro met wat KPO Roosendaal nu lijkt te krijgen. Volgens Kees Mens heeft dat twee oorzaken. De gemeente lijkt alleen geld te willen geven voor een nieuwe basisschool, terwijl een IKC veel meer is dan dat. "Als je alleen het schoolgedeelte aan zou pakken, zou je uitkomen op 4,3 miljoen euro." Daarnaast wordt er door de gemeente Roosendaal een ander tarief gerekend per vierkante meter. Als de gemeente niet meer geld beschikbaar stelt, gaat het hele plan rondom de Stappen dan ook niet door. [l]