Muziekvereniging Roosendaal op zoek naar nieuwe voorzitter

ROOSENDAAL - Merijn Backx is als bestuurder inmiddels ruim 12 jaar actief in het Roosendaalse. In 2006 werd hij algemeen bestuurslid bij het toenmalige Harmonie Orkest Roosendaal (HOR) en sinds 5 jaar is hij voorzitter van Muziekvereniging Roosendaal.

Onder zijn bevlogen bestuurlijke leiding heeft Muziekvereniging Roosendaal zich steeds duidelijker hoorbaar en zichtbaar gemanifesteerd. Denk alleen maar aan mooie projecten zoals de T-plein concerten, de loopoptredens voor Sinterklaas, het defilé voor de Korps Commando Troepen, All4Harmony en natuurlijk de theatervoorstelling Kijk ons … Roosendaal ter gelegenheid van het 750-jarig bestaan van onze stad. Ook is tijdens Merijns voorzitterschap de aandacht voor onder andere het muziekonderwijs voor de jeugd en de culturele verbinding binnen Roosendaal gegroeid.

Helaas heeft Merijn Backx aangegeven zijn voorzittershamer in het voorjaar van 2019 te willen neerleggen. Dit betekent dat Muziekvereniging Roosendaal een nieuwe voorzitter nodig heeft en dus op zoek is naar een iemand die Merijn kan opvolgen.

Profiel voorzitter

De zes overige bestuursleden hebben zich inmiddels gebogen over het profiel waaraan hun nieuwe voorzitter zoveel als mogelijk zou moeten voldoen.

Zo vertelt Martijn Franken: “Wat mij betreft zou het iemand moeten zijn die zich in overleg met de gemeente Roosendaal echt blijft inzetten voor een beter cultuur- en subsidiebeleid. Immers, de structurele ondersteuning van het culturele veld in Roosendaal loopt al jaren achter bij dat van vergelijkbare steden in Brabant. Het zou mooi zijn als we deze achterstand kunnen inhalen”. Miriam Struijk beaamt dit en heeft nog wel een ander punt van belang. “Natuurlijk moet er beleid gemaakt en uitgevoerd worden. Een goede uitvoering van het beleidsplan maakt onze vereniging beter voorbereid op de toekomst. Te denken valt aan aandacht voor muziekonderwijs, maatschappelijke betrokkenheid en natuurlijk profilering van blaasmuziek in het algemeen en Muziekvereniging Roosendaal in het bijzonder. Hier ligt naar onze mening een belangrijke taak van de gemeente. Stiekem hoop ik natuurlijk dat er in de komende jaren mogelijkheden en middelen zijn om weer een grote voorstelling zoals Kijk ons … Roosendaal te maken!” Judith Siegel vindt daarnaast dat de nieuwe voorzitter een mensen-mens en een bruggenbouwer moet zijn. “We zijn een grote muziekvereniging, met verschillende orkesten, leden en dirigenten. Juist door deze diversiteit kan iedere muzikant een plek vinden binnen onze vereniging en is het van het grootste belang dat ondanks deze diversiteit er een eensgezindheid is; een gezamenlijke betrokkenheid bij onze mooie vereniging. De voorzitter speelt hier een cruciale rol in.”

Veel punten op het wensenlijstje dus. Gelukkig worden de bestuursleden bij het maken van hun keuze uit de kandidaten geadviseerd door een zogenaamd Comité van Aanbeveling. Het bestaat momenteel uit René Mol, Olav Postumus, Richard Nagtzaam en Koen Schoenmakers.

Aanmelden en meer informatie

Denk jij die voorzitter waar Muziekvereniging Roosendaal naar op zoek is te zijn of ken jij iemand die een goede kandidaat zou kunnen zijn? Laat dit dan snel weten via secretaris@muziekverenigingroosendaal.nl. Voor meer informatie en/of het volledige profiel van de voorzitter kun je contact opnemen met de secretaris via dit emailadres. Voor meer informatie over Muziekvereniging Roosendaal bezoek je de website www.muziekverenigingroosendaal.nl.[l]