Start Halve Marathon.
Start Halve Marathon. Jack Magielse

Inschrijving Halve Marathon gaat open

ROOSENDAAL - Komende vrijdag 1 februari gaat de inschrijving open voor alle onderdelen van de Cloetta Halve Marathon van Roosendaal. Deze zal zoals gebruikelijk plaatsvinden op de vierde zondag in juni, dit jaar is dat zondag 23 juni.

Naast de gebruikelijke onderdelen als de wandeltochten, de kidsrun, de bedrijvenloop, de 4 mijl (6,4 km) en de populaire 10 en 21 kilometer komt de organisatie dit jaar met een nieuwe afstand bij de bedrijvenloop want vanaf dit jaar is er ook een laagdrempelige bedrijvenloop op de 4 mijl. Een bedrijventeam bestaat uit 3 tot 5 medewerkers, familieleden of relaties van een bedrijf, de beste drie tijden tellen mee in een apart klassement. De bedrijvenlopers hebben een speciale ontvangst in de St. Jan, ontvangen een mooie teamfoto en starten een apart startvak.

Hoge verwachtingen

“Gezonde werknemers zijn belangrijk en daar zijn bedrijven heel erg mee bezig. Vandaar de keuze van de organisatie om deze korte afstand, die ooit door marathonloper Gerard Nijboer naar Roosendaal is gebracht, op het programma te zetten. Het trainen voor een 6 kilometer is heel goed samen te doen, wat het teamgevoel ook nog ten goede komt. Wij nodigen alle sportieve bedrijven graag uit om een team samen te stellen en mee te lopen op 23 juni, we hebben hoge verwachtingen van dit nieuwe onderdeel van ons loopfeest voor loper en toeschouwer”, aldus de voorzitter van de Halve Marathon Edward Heijnemans.

Start inschrijving

De inschrijving voor de onderdelen start komende vrijdag om middernacht op de website www.halvemarathonroosendaal.nl

Afgelopen jaar namen meer dan 3.000 lopers uit heel Nederland deel aan een van de grootste Roosendaalse beweegevenementen. Start en finish zijn op de Oude Markt in Roosendaal en het goede doel voor dit jaar is Stichting Paul, een Roosendaals initiatief dat zich ten doel heeft gesteld om alle kinderen in de gemeente Roosendaal te kunnen laten sporten.[l]