Leutmart zoekt deelnemers

ROOSENDAAL - Carnavalsmaandag is de dag van de Leutmart. Deze dag staat al jaren bekend als een leutige doemiddag voor alle prallen en brakken van Tullepetaonestad.

's Middags komen uit alle hoeken van Tullepetoanestad heel veel prallen en brakken naar de Ouwe Markt om een 'spelleke' te spelen. Om deze prallen en brakken een leutige middag te bezorgen moeten er wel voldoende verenigingen/clubs zijn die op de Oude Markt in kramen 'spellekes' hebben voor onze Tullepetaontjes.

Verenigingen en clubs gezocht

De commissie Leutmart is dus naarstig op zoek naar verenigingen/clubs die op carnavalsmaandag 4 maart met ons meedoen om een grootse Leutmart te organiseren. Mochten er verenigingen/clubs zijn die géén 'spelleke' kunnen bedenken dan kan de commissie Leutmart eventueel voor een spel zorgen. Stel ons niet teleur en meld je aan via de website van Stichting Carnaval Roosendaal.

Feestje voor alle prallen en brakken

De Leutmart is een feestje voor alle prallen en brakken en het mag niet zo zijn dat dit feestje moet worden afgeblazen omdat er te weinig deelnemers zijn. Prallen en brakken zijn wel de toekomstige Tulllepetaonen die ons 'Leutfèèst' moeten uitdragen. Priens Markus, Nar Malou en Sjampetter Rinus openen de Leutmart om 13.11 uur en reiken om ongeveer 17.11 uur de prijzen van de Leutmart uit aan o.a. de vereniging/club met de kraam die het meest heeft ingespeeld op het mooie motto van 2019: 'A'k jou nie aar'. Alle reden dus om mee te doen. Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met het hoofd van de commissie Leutmaert.[l]