Afbeelding
Foto:

86.120 euro voor CycleSensation

ROOSENDAAL – De 10e editie van CycleSensation in de St. Jan was weer net zo sfeervol en drukbezocht als de voorgaande edities. Sanne Verbaten, die namens de organisatie van het evenement de publiciteit verzorgt, was uitgesproken positief. De deelname van leerlingen van basisscholen en middelbaar onderwijs neemt nog steeds toe.

DOOR RENÉ BRUIJNINCX

Dit jaar bleek een extra jeugdblok nodig om alle leerlingen mee te laten fietsen. 4 x 160 leerlingen fietsten in de St.Jan, en de belangstelling van ouders en familie was uiteraard navenant. Dyon van Zitteren, directeur van Openbare Montessori Basisschool Ziezo, zelf ook betrokken bij de organisatie, was met 90 leerlingen één van de grotere deelnemende groepen.

Motiveren

“In ons onderwijs gaan we uit van de leerling als individu. Maar ze maken uiteraard ook deel uit van een groepsproces dat hen voorbereidt op hun toekomst. Maatschappelijke betrokkenheid hoort daar ook bij”, weet de uitermate enthousiaste schooldirecteur uit te leggen. En hij vervolgt: “Deelnemen aan een evenement als CycleSensation is daar een uitgelezen voorbeeld van. De kinderen moeten niet, maar mogen meedoen. Uiteraard hebben we dat in goed overleg met de ouders gedaan, maar die waren erg enthousiast. Op school hebben we de leerlingen informatie gegeven over wat Team Doelbewust doet en waar Kika zich mee bezighoudt”.

Deelnemers

En tussen die grote groep deelnemers zaten Bien, Dylan en Thijs van Ziezo. Bien en Dylan uit groep 8 hebben al eerder meegedaan, terwijl Thijs uit groep 6 dit zijn eerste keer was. Bien: “In de klas is er over Kika verteld en uitgelegd wat er voor kinderen met die vreselijke ziekte gedaan kan worden. Uiteraard is daar geld voor nodig en aan onze ouders is gevraagd of we daar aan mee mochten doen”. In heel veel gezinnen werden familieleden tijdens de nieuwjaarsborrel om een bijdrage gevraagd. Thijs uit groep 6: “Ik ga regelmatig op de fiets naar school en judo ook. Ik heb dus van tevoren niet echt extra getraind”. Ook Bien en Dylan hebben dat niet gedaan, maar ze weten van de vorige keer nog wel dat ze er vermoeide benen van krijgen. Directeur Dyon van Zitteren was uitermate tevreden met de bijna € 6000,00 die zijn leerlingen bij elkaar hadden gefietst. “Ik ben trots op ze, want ze tonen op deze manier ook hun maatschappelijke betrokkenheid en daar kun je dus al vroeg mee beginnen”.

Toeschouwers

In de St. Jan moest je zaterdag ‘over de hoofden lopen’. Op de 160 fietsen zaten kinderen van verschillende scholen en verenigingen. Een dj bepaalde de muziek met een opbouwend ritme en behoorlijk volume. Onder leiding van een instructrice werd er gefietst, uitgerust, en weer gefietst. Langs de kant stonden achter de hekken trotse ouders, familie en belangstellenden om hun kinderen aan te moedigen.

Resultaat

Nadat de 640 leerlingen in 4 kidsblokken van drie kwartier hadden gefietst, werd bekend gemaakt hoe groot de opbrengst van de jeugd aan Kika bedroeg. Sanne Verbaten wist na afloop te melden dat KIKA € 26,300,00 ontvangt en dat de totaalopbrengst van deze 10e CycleSensation € 86.120,00 bedroeg. De leerlingen van Ziezo ontvingen de Wisselbokaal omdat zij dit jaar het hoogste bedrag aan Kika hadden bijgedragen.