AGENDA

Woensdag 6 februari

Maand van de Spiritualiteit

18:00 | Parochiecentrum

Spirit in Roosendaal organiseert in de Maand van de Spiritualiteit een workshop op woensdag 6 februari waarin we met speelse ernst aandacht inoefenen. Want al weten we dat aandachtig leven goed voor ons is, in het alledaagse leven is het vaak lastig in praktijk te brengen. Hoe kunnen we meer aandacht geven aan de relatie met onszelf, met anderen en met de grond van ons bestaan, die we 'god' noemen? Mirjam Dirkx leidt ons naar meer bewustzijn van ons eigen lichaam. Mary Zopfi nodigt uit om onze ervaringen met de ander te delen. Marjo den Bakker stimuleert ons tot een eigen versie van Psalm 131. De avond begint om 18.00 uur met een soep- en broodmaaltijd, met aandacht gemaakt en genoten! We sluiten de avond om 22.00 uur af in de dagkapel. Parochiecentrum, St. Josephstraat 2, Roosendaal. Kosten: vrije gift. Opgave uiterlijk 5 februari in verband met de maaltijd via: spiritinroosendaal@gmail.com. Meer info: www.spiritinroosendaal.nl.

Donderdag 7 februari

Verdieping en Zingeving

20:00 | Sfeerhaven

Verdieping en Zingeving, laat u inspireren! De Vrijmetselaars loge Van Aerssen Beijeren, een loge tussen 'Mark en Schelde' arbeidend in Huijbergen, in een ruimte achter de herberg 'Vaeders Hoefke'. Wij hebben dus geen eigen werkplaats. Dit onderscheidt ons van alle andere loge's in Nederland. Uniek, eigenzinnig en in een karakteristieke omgeving. Het karakter van deze loge komt dicht bij de oorspronkelijke bedoeling zoals de vrijmetselarij dit ooit bedoeld heeft. Wij streven op een eigenzinnige manier naar verdieping, zonder de oorsprong en tradities uit het oog te verliezen. De loge organiseert voorlichtingsavond donderdag 7 februari, aanvang 20.00 uur in 'Sfeerhaven', Westelijke Havendijk 10a Roosendaal. U kunt zich ook individueel laten voorlichten op een voor u geschikt moment.

Vrijdag 8 februari

BIngo

14:00 | Wijkhuis De Wieken

Vrijdagmiddag 8 februari is het weer Bingo in De Wieken, Gezellelaan 45 in Roosendaal. Komt u ook gezellig onder het genot van een gratis bakkie koffie/thee meedingen naar de leuke prijzen? De bingo begint om 14.00 uur.

Zaterdag 9 februari

Dagbesteding Helios

10:30 | Centrum voor Wonen & Zorg De Brink

Zaterdag 9 februari nodigen wij u graag uit op ontdekkingsreis in Helios. In de Brink, met het mooiste uitzicht op heel Roosendaal, kunt u op de 9e etage met al uw zintuigen ervaren wat Helios te bieden heeft. Naast een rondleiding door onze crew zijn er diverse activiteiten waar u kosteloos aan kunt deelnemen: Tai Chi 10.30 & 14.00u een Chinese bewegingskunst om tot balans te komen; Muziek 11.00 & 14.30u plezier, ontspanning en lekker in beweging komen; Creativiteit 11.30 & 15.00u porselijn stippen, breng je creativiteit tot uiting! We verwelkomen u graag met een heerlijk hapje en een drankje! Check in tussen 10.00-16.00u, De Brink-etage 9, Melis Stokelaan 5, Roosendaal.

Rikmarathon

9:30 | Fatimahuis

Zaterdag 9 februari wordt in Het Fatimahuis een rikmarathon georganiseerd. Aanvang 9.30 uur. Zaal open vanaf 8.30 uur.

Zondag 10 februari

Rommelmarkt

10:00 | Huis van de Westrand

In het huis van de Westrand aan het Sint Lucasplein 3 in Roosendaal West wordt op zondag 10 februari van 10.00 tot 14.00 uur een grote gezellige rommelmarkt gehouden. Als het weer tijd is om de schuur of de zolder op te ruimen en u heeft daar nog spullen die u voor een klein prijsje wil verkopen, huur dan één of meer tafels in het Huis van de Westrand. Als bezoeker vindt u een grote keuze aan leuke en bruikbare spullen en snuisterijen. De organisatie zorgt voor een gezellige aankleding en biedt bezoekers de mogelijkheid in het Westaurant een kop koffie of thee te drinken al of niet met een lekker broodje. Ook voor een kopje verse soep wordt gezorgd. Wilt u een tafel reserveren, bel dan naar Toon Vissenberg, tel 0165-532862 of 06-42941622 of stuur een mailtje naar beheer@huisvandewestrand.nl

Bingo

13:45 | Fatimahuis

Zondagmiddag 10 februari wordt in Het Fatimahuis een bingo georganiseerd. De aanvang is 13.45 uur. De zaal is open vanaf 13.00 uur.

Woensdag 13 februari

Spirituele film: Leave No Trace

20:30 | Citytheater

Spirit in Roosendaal vertoont in samenwerking met filmhuis Cinema Paradiso op woensdag 13 februari de spirituele film 'No Trace'. De film van Debra Granik is een oprecht eerbetoon aan een vader en dochter in de rafelranden van de maatschappij. Ze toont ons de kracht en de waardigheid van marginale gemeenschappen die zich terugtrekken in de natuur. Een intiem en intens drama met ondanks alles een hoopvol einde. Er is een korte inleiding op de film en u kunt aansluiten bij het nagesprek na afloop van de film in de foyer van de bioscoop. Plaats: Citytheater, Brugstraat 48, Roosendaal. Tijd: 20.30 uur.