Carnaval Mangelpeejenlaand komend weekend van start

MOERSTRATEN - Ook in Mangelpeejenlaand, de naam voor Moerstraten in carnavalstijd, start komend weekend de carnavals leut, onder het motto van “Eddut in de Gaote”.

De Leutmakker wordt dan ook weer opgetuigd, gelukkig mag dit weer aan de voormalige Heilige Theresia school, zodat hij weer centraal kan staan tijdens alle activiteiten, Onze dank gaat dan ook uit naar de Centrale Zorggroep uit buurstad Ut Krabbegat.

Afgelopen maanden zijn we druk in weer geweest om alle activiteiten te organiseren, dat is weer goed gelukt volgens voorzitter Arno Loos, hij is dan ook weer trots op zijn 22 leden van de Boerenraad, hij heeft alles goed in de Gaote gehouden de afgelopen tijd.

Inmiddels is de leutkrant weer in alle brievenbussen bezorgd en start deze week de verkoop van de Insignes, CD’s en Leutvlaggen, in het centrum van het dorp komen we weer langs voor de verkoop en tevens zijn al deze collector items te koop bij Café de Bakker.

Programma
Zaterdagmiddag beginnen we om 14.11 uur met de Seniorenmiddag voor 50+ers, bij Café de Bakker. Deze middag zal in het teken staan van presentatie van ons Protocol, Prins Ralph, Nar Nilleke, Pliessie dun Tinus en Boer Harrie en natuurlijk de gratis Bingo. De middag is voor iedereen (boven of onder 50 jaar) vrij toegankelijk en de koffie of thee met traktatie is ook gratis. Prins Ralph I zal aan het bingorad slingeren en de winnende balletjes opnoemen, de rest van het protocol zal dan tijdens alle spelrondes alles goed in de Gaote houden en ingrijpen waar nodig is, want in het verleden werd er nog al eens vals gespeeld. Maar dat maakte deze middag dan ook weer leuk, want bij een valse Bingo, moest er een carnavalsliedje gezongen worden. Ook het carnavalslied, geschreven en gezongen door Wout Belleter en muzikaal begeleid door d’Heitrappers, wordt deze middag weer geoefend. Ook kunnen we weer wat bij buurten. Iedereen mag met veel Leut en een prijsje naar huis.

Vanaf 17.44 uur gaan we gezamenlijk dineren, het hele dorp is dan ook uitgenodigd voor de Boeremaaltijd. Nieuw hierbij is dat we genoodzaakt zijn om 4 euro entree te heffen, de belangrijkste reden hiervoor is dat de onkosten voor organiseren carnaval in Mangelpeejenlaand elk jaar blijven stijgen en inkomsten helaas niet mee omhoog gaan. Waar we vroeger nog weleens een extra subsidie van de gemeente mochten ontvangen, is dit helaas niet meer mogelijk met het nieuwe subsidiebeleid. Belangrijk voor de toekomst van carnavalsgebeuren in Mangelpeejenlaand is dat we het financiële plaatje goed de Gaote houden, het is elk jaar weer de kunst om alle stukjes van de puzzel goed bij elkaar te zoeken en te passen, het is te hopen dat onze gemeenteraad dit een keer in de Gaote gaat krijgen en ons een beetje extra wilt gaan ondersteunen.

Om 21.11 uur is bij Café de Bakker weer de Leedies Night met als thema “Eddut in de Gaote” en Tiroler dresscode, de heren kunnen zich dan een keertje zonder partner uitleven in ParelMoer.
Om 23.11 uur is bij Café de Bakker de presentatie van het Protocol, waar iedereen weer samen komt voor een leutig voorzetten van deze avond, muzikale noot van dweilband d’Heitrappers en onze bekende DJ.

Zondag 24 februari het ontbijt met Protocol. Graag opgeven via: veraarta@home.nl. [l]