Wa Neie Bal in de Veestallen

ROOSENDAAL - Traditiegetrouw al een hele tijd dus, organiseert zeulband Ut Ellufde op carnavalsmaandag 4 maart het Wa Neie Bal in café de Veestallen (Jef Boonen) aan de Kade in Roosendaal.

Het begint als vanouds om 11.11u ’s-ochtends en omdat dat heel vroeg is en sommigen onder ons en de meeste tullepetaonen nog een kater hebben, zorgen we dat er een boterhammeke is mee van alles en nog wa, het bekende Wa Neie bal ontbijt. De slimsten onder de tullepetaonen starten mee hetzelfde waor ze dun avond van tevoren mee gestopt zijn, dan zijde wir baas boven baas agge da doet. Zelfs als het limonade, bier, schrobbelér of wijn is.

Rode draad
Ook voor dit jaar hebben we weer een rode draad verzonnen voor de deelnemende bands onder het motto Ak jou nie aar. Onze kunstenaar Toon Verbraak heeft een aantal tullepetaonen gemaakt zeg maar gerust borstbeelden die iedere band zelf in mag kleuren/verven met de huiskleuren van de band, n soort van workshopke dus! Een andere kleur mag ook natuurlijk maar dat mogen de deelnemende bands zelf uit maken.
Alles onder het motto als we jullie niet hadden was er ook geen Wa Neie Bal en konden er ook geen tullepetaonen geschilderd worden. Uiteraard gebeurt dat kleuren van die tullepetaon door een of 2 bandleden terwijl de rest gewoon de nummers kunnen blazen, want anders zou het een te groot zooitje worden voor Ampie en zijn team en als we Ampie nie hadden dan ok geen Wa Neie Bal.
Ook dún hoogheid, nar en sjampetter hebben we gevraagd om n botterhammeke mee te komen eten want als we die niet hadden dan konden we wel in Bergen gaon wonen of zo.
Dus alle brakskes,prallekes, jongens meisjes, vaders moeders, opa’s oma’s tullepetaonen zijn allemaal welkom op 4 maart bij oons Wa Neie Bal. Tot maandag 4 maart, 2 daoge vor het einde van het leutfeest, 2 dagen vor ut askruiske. [l]