Hardlopen met Reuma

ROOSENDAAL - Reuma hebben en toch hardlopen? Er is steeds meer bewijs dat het kan. Dus ook met ontstekingsreuma kun je van deze mooie sport genieten. Op verzoek van het ReumaNederland is er vanuit Reade Amsterdam, in samenwerking met het VUmc en patiënten, een hardloopprogramma ontwikkelt om trainingen aan te bieden aan mensen met reuma die (weer) willen beginnen met hardlopen.

Het doel van deze trainingen is om na 12 weken trainen 20 minuten in eigen tempo te kunnen hardlopen. Er is aandacht voor looptechniek, coördinatie, spierkracht en conditie.

Er is één vaste groepstraining in de week. Deze zal starten op zaterdag 9 maart om 9.15 uur vanaf het Thorhonk op sportpark Vierhoeven in Roosendaal. De trainingen worden gegeven door hardlooptrainers van Thor, in samenwerking met Ronald van Broekhoven, fysiotherapeut en Annelies Maas, reumaverpleegkundige van Reumazorg Zuid West Nederland.

De cursus is gemaakt voor mensen met ontstekingsreuma, maar staat ook open voor andere mensen die er baat bij kunnen hebben. De trainingen zijn niet geschikt voor mensen met ernstige artrose en/of een gewrichtsprothese (in heup , knie, enkel of voet).

Voor informatie en aanmelden kunt u terecht bij: Annelies Maas, Reumazorg Zuid West Nederland, tel. 085-0280281, anneliesm@reumazorgzwn.nl. [l]