Jaap Constandse Bokaal haalt topschutters naar Roosendaal

ROOSENDAAL - Op schietvereniging Graaf Engelbrecht van Nassau werd afgelopen weekend de jaarlijkse Jaap Constandse bokaal-wedstrijd geschoten. Op honderd meter moest over dertig schoten een zo goed mogelijke score worden neergezet. Het lukte enkele deelnemers zeer goed om de maximale 300 punten te behalen.

De inmiddels 91-jarige Jaap Constandse, mede-oprichter van de Roosendaalse schietvereniging, schoot zelf zo kwiek als hij nog is, ook met de wedstrijd mee. “Het is toch fantastisch dat er een wedstrijd naar je vernoemd wordt. Het leuke is ook dat het echt een best bekende wedstrijd is geworden, vanuit heel Nederland krijgen we deelnemers waaronder ook enkele echte toppers”, zegt Constandse trots.

De wedstrijd werd verschoten in verschillende klasses van militair geweer tot veteranen geweer. In de laatste categorie wordt geschoten met wapens zonder kijkers of andere hulpmiddelen. De wedstrijd werd in 2006 opgericht door enkele leden van de technische commissie van de schietvereniging. In dat jaar stopte Constandse met zijn bestuurdersfunctie bij de vereniging. [l]