Schrijfactie Amnesty International: hereniging moeder en kind

ROOSENDAAL - Schrijfactie Verenigde Staten, de 39-jarige Valquiria vluchtte in maart 2018 met haar 7-jarig zoontje uit Brazilië. Ze vroeg om bescherming bij de grens tussen Mexico en de VS, in El Paso (Texas). Ze werd opgesloten en zonder reden gescheiden van haar zoontje. Ze heeft hem al bijna een jaar niet gezien.

Valquiria’s zoontje woont bij zijn vader aan de andere kant van de Verenigde Staten. Hij is getraumatiseerd en begrijpt niet waarom zijn moeder niet thuiskomt. Hij mag haar wel bezoeken, maar er is geen geld voor de reis. Valquiria besloot te vluchten nadat drugshandelaren haar en haar zoontje meermaals bedreigden met de dood. Een asielambtenaar oordeelde op 27 maar 2018 dat Valquiria’s verhaal geloofwaardig was. Ze mocht asiel aanvragen. Maar in september werd haar verzoek afgewezen. Ze is nu in beroep gegaan en zit nog altijd vast. Schrijf vóór 1 mei 2019 een brief naar Corey Price, de directeur van het kantoor van de Immigration and Customs Enforcement in El Paso. Roep hem op Valquiria in afwachting van de uitkomst van haar asielverzoek op humanitaire gronden vrij te laten, een Engelse brief naar ICE Field Director, Mr. Corey A. Price, ICE Enforcement & Removal Operations, 11541 Montana Ave Suite E, El Paso, Texas, 79936, Verenigde Staten, een Nederlandse brief naar de Ambassade van de Verenigde Staten van Amerika, His Excellency Mr. Peter Hoekstra, John Adams Park 1, 2244 BZ Wassenaar. U kunt ook een voorbeeldbrief opvragen bij Addie Merkx, Fatimalaan 25. 4702 GP Roosendaal, tel. 0165 391488, e-mail merkx082.1@kpnmail.nl.
Indien u zich aanmeldt als lid van de schrijfgroep van Amnesty ontvangt u iedere maand automatisch een voorbeeldbrief. Meer informatie vindt u op: www.amnestyroosendaal.nl [l]