Foto: René Bruijnincx

Presentatie van Cultureel Roosendaal tijdens CuMa

ROOSENDAAL - Stichting Roos organiseert op zondag 31 maart een nieuwe editie van de Culturele Manifestatie. De foyer van Schouwburg de Kring staat op deze dag vol met kraampjes van verschillende Roosendaalse culturele verengingen die zich presenteren aan het Roosendaalse publiek.

DOOR REMKO VERMUNT

Alle lokale muziek-, dans- en theaterverenigingen, beeldend kunstenaars, schrijvers, dichters, grafisch vormgevers en beoefenaars van andere kunstvormen kunnen meedoen aan deze Culturele Manifestatie. En met succes, want naar schatting komen er ieder jaar zo'n 2500 Roosendalers op deze dag af.

Presentatie

De verschillende verenigingen kunnen zich op deze dag presenteren aan het grote publiek. Dat kan door middel van een kort optreden in een van de zalen, het theatercafé of in de Rabobank Galerie, óf door een presentatie in te richten in een marktkraam in de foyer van de schouwburg. "Bij mooi weer kan in de tuin van het Tongerlohuys en op het plein vóór de schouwburg een extra presentatie plaatsvinden."

Stichting Roos

Het doel voor Stichting Roos is onder andere om regionaal talent een professioneel podium te geven en te laten samenwerken en leren van beroepsmensen zoals dirigenten, regisseurs, choreografen en andere professionals. "ROOS zoekt daarbij de samenwerking met Roosendaalse verenigingen zoals harmonieën, koren, orkesten, toneel- en dansgezelschappen, en ook met solisten uit de regio."

De dag begint om 11.30 uur en duurt tot 18.00 uur. Toegang is gratis. [l]