35.000 euro voor actieplan LHBTI-gemeenschap

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal verwacht op korte termijn van het ministerie te horen of zij Regenbooggemeente mag worden. Wanneer dat gebeurt, wordt er een subsidie van 35.000 euro beschikbaar gesteld aan COC West-Brabant om aan de slag te gaan met het actieplan.

DOOR REMKO VERMUNT

Al in september 2018 kondigde wethouder Klaar Koenraad aan dat ze Roosendaal op de kaart wil zetten als Regenbooggemeente. Dat houdt in dat de gemeente zich actief gaat inzetten voor de acceptatie van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgender- en interseksepersonen (LHBTI) in de gemeente. Om in aanmerking te komen voor de titel Regenbooggemeente moet je een goed en gedegen actieplan kunnen overleggen aan het ministerie. Zo is het bijvoorbeeld de bedoeling dat er genoeg activiteiten voor de regenbooggroep worden georganiseerd. Ook is meer voorlichting voor bewustwording en acceptatie een must voor een regenbooggemeente.

De gemeente Roosendaal heeft samen met COC West-Brabant het actieplan Regenbooggemeente Roosendaal 2019-2022 opgesteld. "En we hopen op korte termijn uitsluitsel te krijgen van het ministerie. Dat is het moment dat we de subsidie kunnen toekennen aan de uitvoerende partijen." Voor dit jaar bedraagt dit subsidie 35.000 euro, daarna wordt dat jaarlijks 40.000 euro. "De helft hiervan wordt gesubsidieerd door het Rijk als we aangemerkt worden als Regenbooggemeente." [l]