Filmavond voor locale goede doelen

ROOSENDAAL - Op woensdag 20 maart a.s. presenteert Lionsclub Roosendaal Westhoek de ARCTIC. De opbrengst van deze avond komt met name ten goede aan twee locale projecten.

Lionsclub Roosendaal Westhoek is een serviceclub die bestaat uit vrouwen woonachtig in Roosendaal en omstreken. Eén van de doelstellingen van de serviceclub is om dienstbaar te zijn aan de samenleving zonder persoonlijke financiële voordelen. De club heeft een actieve belangstelling voor het maatschappelijke, culturele, sociaal en moreel welzijn van de samenleving, onder het motto “We Serve”.

Verhaal

Lionsclub Roosendaal Westhoek vertoont 20 maart de ARCTIC. Decor voor deze avond is het City Theater, Brugstraat 48 in Roosendaal. De film vertelt het verhaal van een man, die op de Noordpool is neergestort met z’n vliegtuig. Hij weet hoe te overleven op zo’n onbewoonbare plek, door een strak schema te volgen, er voor te zorgen vanuit de lucht zichtbaar te zijn, vis te vangen en signalen uit te zenden. Wanneer het ernaar uitziet dat hulp onderweg is, vindt een ernstig ongeluk plaats en zijn kans op redding is verkeken. Nu staat hij voor een belangrijk besluit: in het kamp blijven waar het relatief veilig is, of eropuit trekken en het onbekende tegemoet gaan, in de hoop redding te vinden. Deze ‘man-tegen-de-natuur-film’ is geregisseerd door Joe Penna, met ijzersterk acteerwerk van Mads Mikkelsen.

Opbrengst

De opbrengst van deze avond komt met name ten goede aan de volgende projecten: Inloophuis De Rose-Linde in Roosendaal is een open huis voor mensen met kanker en hun naasten. Zij bieden hen ondersteuning in de vorm van tijd en aandacht, informatie en advies, lotgenotencontact, activiteiten (b.v. wandelgroepen, yoga) en een ‘veilige’ ontmoetingsplaats. Er werken louter vrijwilligers en er is een goede samenwerking met het Bravis ziekenhuis. Steeds meer mensen vinden hun weg naar het inloophuis, inmiddels meer dan 4000 per jaar. Sponsorgelden worden aangewend voor aankleding van de ruimtes, airco’s en ICT-benodigdheden. St. Elisabeth zorgt voor ca. 130 ouderen aan de Wouwseweg (Roosendaal), met als basis het levensmotto van Elisabeth van Thüringen: ‘We moeten de mensen blij maken!’. Dat wordt o.a. gedaan door de bewoners zo veel mogelijk te laten bewegen, liefst buiten, en de duofiets maakt dat mogelijk. Samen met een vrijwilliger of naaste kan iedereen weer op de fiets. Vanwege het intensieve gebruik van de huidige duofiets en het intense plezier dat ermee wordt beleefd, bestaat de wens om een 2e fiets aan te schaffen met de sponsoropbrengsten van de filmavond.

De projecten kunnen door zowel bedrijven als particulieren gesteund worden. Al veel bedrijven en particulieren hebben als sponsor bijgedragen. Draagt u deze goede doelen ook een warm hart toe dan wordt u van harte uitgenodigd om deze projecten te steunen. De totaalopbrengst van de sponsorbijdragen wordt bekend gemaakt tijdens de filmavond op 20 maart! [l]